Apeluri cercetare

Pachetul de informatii pentru Competitia FDI-2017

 

Pachetul de informatii pentru proiecte finantate in cadrul Schemei de granturi pentru universităţi – Proiectul privind Învăţământul Secundar ROSE

Propunerile de sub-proiecte vor fi transmise prin e-mail, la adresa granturi.universitati@pmu.ro, până la datele limită menţionate în Ghidul Aplicantului, Anexa 2 – Calendar de derulare a rundelor de granturi.

 Pentru prima rundă de aplicaţii, datele limită sunt:

 – Schema de Granturi Competitive pentru Programe de vară de tip punte 5 mai 2017;
 – Schema de Granturi Necompetitive 5 Iunie 2017;
 – Schema de Granturi Competitive pentru Centre de învățare 14 iulie 2017.

 

Dragi colegi,

JPI-HDHL (Joint Programming Initiative – A Healthy Diet For A Healthy Life) prin utilizarea instrumentului de tip ERA-NET COFUND, ERA-HLDL, lansează o competiție de proiecte cu următorul titlu: ”Biomarkeri pentru Nutriție și Sănătate (BioNH)”.
Acest apel urmarește identificarea și validarea a noi categorii de biomarkeri care sunt modulați de dietă și care pot indica modificări în starea sănătății și/sau riscul de a dezvolta boli asociate dietei. Concomitent se urmăresc și biomarkerii indicatori ai activității fizice.
Țările participante sunt: Anglia,Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, România, Spania și Turcia. Finanțările se încadrează între un maxim de 1.5 mil EUR și un minim de 0.3 mil EUR.

Pentru a depune un proiect este nevoie de minim 3 parteneri eligibili și un maxim de 6 parteneri eligibili dintr-o organizație de finanțare participantă din cel puțin 3 țări diferite (maxim 2 parteneri per țară). Partenerii romani pot beneficia din partea ANCSI de un buget de 300 000 EUR.
Depunerea propunerilor de proiecte se face online la adresa:
http://www.healthydietforhealthylife.eu/index.php/register?view=login
Termene limită (depunerea se face în două etape)
Termenul limită al formei scurte a propunerii pînă pe 19 aprilie 2016 ora 16.00CEST
Termenul limita pentru inregistrarea propunerii în forma finală 15 iulie 2016 16.00CEST
Pentru informații suplimentare va rugăm vizitati site-urile
http://www.healthydietforhealthylife.eu/images/documents/Call_Text_ERA-HDHL_Cofunded_Call_BioNH.pdf
http://www.research.ro/ro/articol/3880/programe-interna-ionale-orizont-2020-era-hdhl-cofunded-call-biomarkers-for-nutrition-and-health
Va uram succes,

Prof Dr Dragos Vinereanu,
Prorector