ACORDARE TITLU DOCTOR HONORIS CAUSA PROFESOR DOCTOR RIRI SYLVIA MANOR ABERFELD

Ieri, 14 Decembrie 2022, în prezenţa Rectorului Universităţii, Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, a membrilor Senatului Universitar, a membrilor corpului profesoral, precum şi a invitaţilor, a avut loc ceremonia de acordare a Titlului Doctor Honoris Causa, la Rectoratul Universităţii noastre, Dnei Prof. Univ. Dr. RIRI SYLVIA MANOR ABERFELD.  


Prof. Univ. Dr. Riri Sylvia Manor Aberfeld este un distins om de ştiinţă în domeniul neuro-oftalmologiei, care, prin competențele și reputația sa, reprezintă un model de urmat pentru comunitatea academică din întreaga lume.

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila” din Bucureşti şi s-a specializat în oftalmologie la Spitalul Beilinson, Universitatea de Medicină din Tel Aviv, Israel, şi în neuro-oftalmologie la Universitatea California din San Francisco, SUA, fiind considerată fondatoarea neuro-oftalmologiei în Israel şi iniţiatoarea Congresului Anual de Neuro-oftalmologie la Facultatea de Medicină din Tel Aviv.Prof. Univ. Dr. Riri Sylvia Manor Aberfeld este membră a Societăţii North America şi a Societăţii Europene de Neuro-oftalmologie, membră a Uniunii Scriitorilor din Israel, a Uniunii Scriitorilor din România, membră a Academiei Americane de Oftalmologie şi a publicat peste 70 de articole şi lucrări în domeniul medicinei şi capitole din cărţi de specialitate.  

Distinsa doamnă Prof. Univ. Dr. Manor este atât poetă, cât şi scriitoare în două limbi: română şi ebraică, publicând patru cărţi de poezie şi două romane şi fiindu-i decernat, în 2015, Premiul Opera Omnia pentru activitatea ştiinţifică, de către statul Israel.