MESAJUL RECTORULUI LA ÎNCEPEREA ANULUI UNIVERSITAR 2020-2021

Dragi studenți,

Doresc să vă mulțumesc pentru efortul de a vă proteja pe voi, pe cei dragi, pe colegii și profesorii voștri. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” pune pe primul loc siguranța și sănătatea dumneavoastră, luptând totodată pe toate căile pentru atingerea obiectivelor strategice de învățare și dezvoltare în aceste vremuri dificile.

Vă transmit respectul și admirația mea tuturor, pentru maturitatea, răbdarea și perseverența dovedite în momente în care ne confruntăm cu numeroase obstacole și restricții.

Vom începe alături un nou an universitar; nu va mai fi la fel, dar putem folosi ocazia pentru a face lucrurile mai bine. Există multe exemple de descoperiri inovatoare născute în vremuri de restriște. Lucrări istorice ale lui Newton au fost create în condițiile carantinei impuse de epidemia de ciumă a secolului XVII.

Cursurile universității noastre vor începe luni, 5 octombrie și se vor desfășura on-line. Lucrările practice și laboratoarele se vor desfășura într-un sistem dual, on-line și față în față, după un program adaptat fiecărei discipline de studiu.

Voi, viitorii apărători ai sănătății, nu puteți să lipsiți de lângă pacienții voștri pentru că alături de cunoștințele clinice, gândirea, logica și manualitatea clinică trebuie să învățați și compasiunea, comunicarea, tenacitatea luptei pentru viață.

Să construim împreună un an universitar de succes, folosind entuziasmul vostru tineresc și experiența profesorilor noștri!

Închei subliniind că sănătatea noastră, a tuturor este lucrul cel mai de preț. Să începem să muncim împreună, pentru a transforma ziua de mâine în ceea ce ne dorim.

Pentru boboci și pentru întreaga comunitate academică, bun venit la UMF ”Carol Davila” în anul universitar 2020-2021!

Rector,

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga

TOP