Anunț Promovare Eveniment Final în cadrul Proiectului Virtual Coaching Activities for Rehabilitation in Elderly (vCare) – 29 August – Bruxelles

Proiectul vCare  ( “Virtual Coaching Activities for Rehabilitation in Elderly) se încheie cu un eveniment public care va avea loc la Bruxelles pe 29 August la Scotland house.

În prezent, mai mult de o treime dintre europenii de peste 75 de ani suferă de deficiențe fizice, cauzate de bolile stilului de viață, cum ar fi bolile cardiovasculare. Un accident vascular cerebral sau atac de cord are un impact profund asupra vieții cotidiene a celor afectați. Pentru a reduce riscul de recidivă și a putea trăi în mod independent, este necesară o schimbare activă și motivată a stilului de viață al pacienților afectați. Mulți oameni afectați consideră că adaptarea obiceiurilor alimentare, renunțarea la fumat sau sporirea activității fizice zilnice este foarte dificilă.

Cu o echipa internațională de cercetători din 7 țări europene, și anume: Germania, Austria, Spania, Italia, România, Danemarca și Belgia, proiectul „vCare” finanțat de Uniunea Europeană,  și-a propus să îmbunătățească continuitatea îngrijirii medicale, să prevină perturbarea monitorizării în mediul de acasă și să testeze în practică tehnologiile viitoare, prin dezvoltarea unui antrenor virtual care să asiste, să consilieze și să motiveze pacienții în funcție de nevoile și abilitățile lor personale.

Rolul UMFCD

Universitatea de Medicină și Farmacie „ Carol Davila” din București, ca partener în acest proiect, a avut rolul de a înrola, monitoriza și consilia pacienții cu insuficiență cardiacă și boală cardiacă ischemică pe parcursul efectuării recuperării cardiace cu ajutorul sistemului vCare și a antrenorului virtual.

Despre evenimentul din 29-30 August la Bruxelles

În cadrul evenimentului de la Bruxelles veți putea afla mai multe despre rezultatele proiectului, beneficiile suportului clinic oferit de antrenorul virtual pacienților cu insuficiență cardiacă, boală cardiacă ischemică, accident vascular cerebral sau boala Parkinson. De asemenea puteți afla care sunt condițiile pentru adoptarea unei soluții inovatoare precum vCare. 

În data de 30 August va avea loc un workshop cu proiectul Lifebots exchange, ce abordează interacțiunea dintre oameni și roboți. Toți cei interesați pot participa la acest eveniment printr-o înregistrare prealabilă.

Participarea la oricare dintre aceste evenimente este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă, pe care o puteți face accesând link-ul următor: INREGISTREAZĂ-TE AICI.

Programul evenimentului poate fi consultat mai jos:

Programul preliminar

ZIUA 1. Luni, 29 August: Orele 10-18

  1. Discurs principal: GEORGE CROOKS: Schimbarea echilibrului îngrijirii

Profesorul George Crooks este directorul executiv al Digital Health & Care Innovation Centre, centrul național de inovare din Scoția pentru sănătate și îngrijire digitală. De asemenea, a condus Centrul Scoțian pentru Telehealth & Telecare. Acest discurs introductiv va reflecta asupra apariției rapide a paradigmei @home și, mai general, a modelelor hibride de îngrijire (și a numeroaselor motive structurale și specifice care explică această evoluție). Se va analiza, de asemenea, eșecul relativ al soluțiilor care se concentrează „doar” pe telereabilitare fără o abordare orientată către pacient, care să ia în considerare toți factorii care influențează aderența.

  1. Poveștile de viață și promisiunea vCare

O privire aruncată în viața fiecăruia dintre cazurile de utilizare pilotate de proiect: accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă/boală cardiacă ischemică și Parkinson. Se va auzi și vocea pacientului: pacienții reali înscriși în programele pilot vor oferi o mărturie directă a experienței lor vCare.

  1. Conectarea vCare cu ecosistemul mai larg

Cum s-ar putea integra vCare în alte platforme care se ocupă de cazuri multiple de utilizare și vom încerca să identificăm blocurile și provocările comune?

  1. Făcând vCare un pas mai departe pe drum

Această sesiune va oferi o privire de ansamblu asupra diferitelor căi posibile de exploatare pentru sistemul vCare și componentele sale principale.

ZIUA 2. Marți 30 August 9:30 – 12:30: ATELIER vCare & Lifebots

LIFEBOTS Exchange vizează îmbunătățirea colaborării intersectoriale, internaționale și interdisciplinare în domeniul tehnologiei roboticii sociale. Proiectul se concentrează în special pe sectorul sănătății și al îngrijirii și examinează modul în care roboții sociali pot fi incluși în viața oamenilor.

LIFEBOTS Exchange este un proiect finanțat de Research and Innovation Staff Exchange (RISE), care face parte din Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Programul RISE promovează colaborarea transfrontalieră și transsectorială prin schimbul de cunoștințe și idei de la cercetare la piață și invers.

Atelierul va organiza o dezbatere moderată între participanți, declanșată de scurte prezentări ale ambelor proiecte.

A fost stabilită o primă listă de subiecte, dar aceasta ar putea evolua în funcție de sugestiile participanților.

  • Condiții pentru implementarea eficientă a tehnologiei AI în proiecte
  • Provocări ale integrării componentelor: puncte de atenție
  • Serious game coaching: stadiul tehnicii
  • Antrenorul virtual versus antrenorul fizic: argumente pro și contra

Prin urmare, publicul este binevenit să ofere prin intermediul formularului de înregistrare o sugestie de subiect și să indice dacă ați fi interesat să o abordați live. Bineînțeles că, sugestia trebuie să fie la obiect pentru ca aceasta să fie selectată pentru discuție.