Ceremoniile de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa în perioada 10-15 Noiembrie 2022

Universitatea noastră şi-a mărit corpul academic cu încă 7 personalităţi de referinţă ale lumii medicale.

În perioada 10-11 Noiembrie 2022, cu ocazia Celui de-al X-lea Congres ,,Perspective Interdisciplinare” al Universităţii noastre, cea mai mare reuniune medicală din România, au primit onorantul titlu de ,,Doctor Honoris Causa”:

Prof. Univ. Dr. MIRCEA IVAN

Prof. Univ. Dr. Mircea Ivan este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, promoția 1993. În prezent, este profesor asociat titularizat la Departamentul de Medicină al Universității de Medicină Indiana și Departamentul de Microbiologie și Imunologie al Universității Indiana, Indianapolis, USA. Datorită personalității sale ştiințifice prolifice, Prof. Univ. Dr. Mircea Ivan este implicat în conducerea și consilierea a peste 25 de asociații și comitete științifice internaționale, precum French National Cancer Institute, Research Council of Norway, German Cancer Society, Medical Research Council, UK, etc.

Prof. Univ. Dr. MARIO SANNA

Prof. Univ. Dr. Mario Sanna este director al Gruppo Otologico din Piacenza-Roma, Italia, preşedinte al Asociaţiei ,,A.I.N.O.T.” (Asociaţia Italiană de Neuro-Otologie) şi preşedinte al Asociaţiei ,,A.S.A.B.”. De asemenea, este membru al Societăţii Italiene de ORL, al Societăţii Franceze de ORL, precum şi al Societăţii de Bază a Craniului atât din America de Nord, cât şi din Italia.

Prof. Univ. Dr. FRIEDRICH PAULSEN

Prof. Univ. Dr. Friedrich Paulsen este profesor titular de anatomie în cadrul Universităţii Friedrich Alexander din Erlangen-Nürnberg (FAU), Germania, este secretar și membru al Consiliului de administrație al Anatomische Gesellschaft din 2006 şi este implicat de mulți ani în Federația Europeană de Morfologie Experimentală (EFEM), fiind trezorierul acesteia și, din 2021, președintele ei.

Prof. Univ. Dr. NICOLAAS SIEDS KLAZINGA

Prof. Univ. Dr. Nicolaas Sieds Klazinga este profesor de medicină socială în cadrul Centrului Medical Academic, Universitatea din Amsterdam, Olanda. De asemenea, este consilier pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Uniunea Europeană. În plus, este membru al comitetului strategic al Institutului Canadian de Informare privind Sănătatea (Toronto) şi membru al comitetului internaţional pentru programul Nquire al RNAO.

Prof. Univ. Dr. ERIC JAUNIAUX

Prof. Univ. Dr. Eric Jauniaux este profesor de obstetrică şi medicină fetală în cadrul Institutului pentru Sănătatea Femeilor, Facultatea de Ştiinţe ale Sănătăţii Populaţiei, Universitatea din Londra, Marea Britanie. De asemenea, este profesor onorific în domeniul obstetrică şi ginecologie în cadrul Universităţii din Cairo, Egipt. În prezent, este membru al Societăţii Regale de Medicină din Londra şi al Societăţii Menopauzei din Marea Britanie.

Prof. Univ. Dr. MASSIMO BUSIN

Prof. Univ. Dr. Massimo Busin s-a specializat în oftalmologie la Institutul de Oftalmologie al Universităţii din Ferrara, Italia. În prezent, este președinte al Departamentului de Oftalmologie la „Ospedali Privati Forlì” din Forlì (Italia) și este, de asemenea, profesor asociat la Universitatea din Bonn (Germania), precum și la LSU (New Orleans, SUA). În plus, a fost numit profesor și director al programului de rezidențiat în oftalmologie la Facultatea de Medicină a Universității din Ferrara (Italia).

Ieri, 15 Noiembrie 2022, cu ocazia unei ceremonii ce a avut loc la Sediul Rectoratului Universităţii, ceremonie la care a participat şi Excelenţa sa, Dna. Sofia Grammata, Ambasador al Greciei în România, a primit onorantul titlu şi Dl. Prof. Univ. Dr. Kyriakos Anastasiadis.

Prof. Univ. Dr. Kyriakos Anastasiadis este profesor de chirurgie cardiovasculară şi şef al Şcolii de Medicină în cadrul Universităţii Aristotle din Salonic. De asemenea, este Director al Departamentului de Chirurgie Toracică, Director al Cursului Postuniversitar în domeniul Tehnologiilor Extracorporale, Preşedinte al Unităţii Speciale de Cercetare şi Educaţie Biomedicală, Membru fondator în Consiliul Executiv al Societăţii Internaţionale de Tehnologii Minim Invazive Extracorporale, etc., toate aceste funcţii fiind ocupate în cadrul aceleiaşi instituţii, Universitatea Aristotle din Salonic.