COMUNICAT DE PRESĂ – CEREMONIA DE DESCHIDERE A ANULUI UNIVERSITAR 2021-2022

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2021-2022, la Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”, cea mai veche și mai mare universitate de medicină din România, a avut loc în prezența Excelenței sale, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Au participat Dl. Sorin Câmpeanu, Ministrul Educației, Dl. Atilla Czeke, Ministrul Sănătății și Dl. Alexandru Rafila, Vicepreședintele Camerei Deputaților.

În spiritul tradiției, la această ceremonie de deschidere, a vorbit și studentul care a obținut punctajul maxim la concursul de admitere, Tudor Andrei Lascu.

Domnul Rector al Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”, Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, a numit oficial generația de studenți 2021 Promoția Nicolae Cajal.

A urmat momentul istoric de decernare a medaliei Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”, Excelenței sale, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

După terminarea emoționantei ceremonii, Excelența sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, a vizitat, în Holul de Onoare, o expoziție de carte a universității și o expoziție de pictură dedicată transplantului de organe.

În final, a avut o întrevedere, în Sala de Consiliu, cu Președintele Senatului Universității, cu Rectorul Universității și cu Decanii facultăților din Universitate.