Comunicat de presă – Johnson & Johnson România dă startul înscrierilor pentru Hackathon4Health 2024

Încep înscrierile la cel mai important hackathon de sănătate din România: tineri inovatori în sănătatea digitală vor primi finanțări pre-seed în valoare totală de 30.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România

  • Încep înscrierile pentru Hackathon4Health 2024, ediția a 7-a, inițiativă Johnson&Johnson România, recunoscută și așteptată în fiecare an de către experți din domeniul sănătății, start-ups  și  digitalizare  din  România.  Înscrierile  au  loc  în  perioada  8  Octombrie – 1 Noiembrie 2024, Ora 23:59, pe platforma evenimentului, www.hackathon4health.ro.
  • Evenimentul va reuni zeci de tineri interesați de digitalizare și inovație în sistemul de sănătate, profesioniști în domeniul sănătății, reprezentanți ai mediului academic și de afaceri,  ai  autorităților,  furnizori  de servicii  medicale  și  spitalicești,  reprezentanți  ai asociațiilor de pacienți, studenți la medicină, precum și alte specializări,
  • Continuă parteneriatul inovator dintre Johnson & Johnson România și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și e-Health

București, România (8 Octombrie 2024) – Azi se dă startul înscrierilor în cadrul celei de-a 7-a ediții a Hackathon4Health, un proiect inițiat de Johnson&Johnson România, implementat în colaborare cu UMFCD, prin Centrul de Inovație și e-Health și Fundația Împreună pentru Educație și Sănătate (FIES). Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, va avea loc în perioada 8-10 Noiembrie 2024 și va urmări identificarea și susținerea celor mai valoroase proiecte digitale inovatoare, cu impact real în domeniul sănătății. Trei echipe câștigătoare dintre cele participante la hackathon în urma procesului de selecție vor beneficia de finanțări pre-seed în valoare totală de 30.000 de USD din partea Johnson & Johnson România și mentorat pentru dezvoltarea proiectelor în primele 6 luni ulterioare finanțării, din partea Johnson & Johnson și a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin intermediul Centrului de Inovație și e-Health.

Hackathon4Health este  unul  dintre  cele  mai  valoroase  proiecte  menite  să  contribuie  la  digitalizarea sistemului de sănătate din România prin soluții concrete. Cu fiecare ediție, descoperim idei și propuneri inovatoare ale tinerilor care reprezintă viitorul medicinei românești. Entuziasmul și bucuria pe care le vedem la echipele de tineri participanți la hackathon, dar și la mentorii acestora, ne confirmă faptul că împărtășim cu toții aceeași preocupare constantă pentru soluții digitale destinate sănătății și sistemului de sănătate” a declarat Georgiana Coșoveanu, Director Governmental Affairs and Policy, Johnson&Johnson România.

Eveniment de reputație în rândul pasionaților de digitalizare și inovație în sistemul de sănătate, Hackathon4Health 2024 va beneficia de suportul și implicarea experților din domeniul sănătății, mediul academic și cel de business, precum și de cel al autorităților, furnizorilor de servicii medicale și spitalicești, experților tehnici și reprezentanților asociațiilor de pacienți, al studenților la medicină și din alte specializări. Misiunea echipelor participante la hackathon va fi să dezvolte soluții digitale inovatoare în decursul celor 48 de ore de concurs, desfășurate în somptuoasa Bibliotecă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.

Temele ediției cu numărul șapte sunt următoarele:

  1. Prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie, oftalmologie și neurologie
  2. Sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii
  3. Dispozitive medicale ale viitorului

Ca domeniu strategic pentru omenire, medicina viitorului nu va mai fi posibilă fără soluții digitale performante. Iar una dintre misiunile tinerilor care vor activa în domeniul sănătății este și aceea de a găsi rezolvări rapide și optime pentru problemele de sănătate presante ale omenirii prin dezvoltarea sau utilizarea de soluții digitale. Astfel, ne bucurăm să putem susține digitalizarea sănătății din România și prin proiectul Hackathon4Health, încurajând echipele de tineri inovatori să se înscrie, să beneficieze de sprijinul mentorilor ca să poată vedea cum prind contur proiectele lor inovatoare. Anul acesta, UMFCD găzduiește ce-a de-a șaptea ediție a acestui eveniment, spațiul unic, încărcat de istorie, fiind poate cel mai inspirațional pentru performanță  în  medicină”  a  declarat  Prof.  Dr.  Viorel  Jinga,  Rectorul  Universității  de Medicină  și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Timp de două zile, participanții la hackathon vor lucra în grupuri, beneficiind de ajutorul și coordonarea unor mentori, profesioniști și experți în domeniu. Aceștia sunt experți și profesioniști din domeniul sănătății, academic, antreprenorial, IT&C, membrii ai asociațiilor de pacienți, precum și reprezentanți ai autorităților. Mentorii îi vor sprijini să își dezvolte ideile în proiecte la nivelul la care acestea ar putea fi implementate.

În  ultima  zi  de  concurs,  juriul  va  desemna  3  proiecte  câștigătoare  din  cele  prezentate  de  echipele participante la Hackathon. Fiecare echipă câștigătoare va primi din partea Johnson&Johnson România câte o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari USD pentru dezvoltarea și implementarea proiectului. De asemenea, în următoarele 6 luni de după încheierea Hackathonului, cele 3 echipe câștigătoare vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului lor din partea Johnson&Johnson România, cât și din partea Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, prin Centrul de Inovație și e-Health.

Pentru al șaptelea an consecutiv, Hackathon4Health 2024 este implementat având parteneri strategici ai evenimentului Ambasada Statelor Unite ale Americii în  România şi Camera de  Comerţ Americană în România (AmCham Romania).

Despre Johnson&Johnson

La Johnson&Johnson, credem că sănătatea este totul. Astfel, aplicăm cu rigurozitate știința și compasiunea pentru a aborda cu încredere cele mai complexe boli ale vremurilor noastre. Prin ascultare și învățare continue, înțelegem nevoile pacienților și ale profesioniștilor din sănătate și astfel putem susține dezvoltarea tratamentelor transformaționale. Tehnologiile cele mai avansate și viziunea experților ne ajută să înțelegem și să abordăm problemele serioase de sănătate ale zilelor noastre pentru a deschide calea către potențialele medicamente ale viitorului. Aflați mai multe la https://www.jnj.com

Despre Centrul de Inovație și e-Health al UMFCD

CieH este o structură din cadrul UMF „Carol Davila” din București care are rolul de a susține dezvoltarea aptitudinilor și competențelor studenților si medicilor în activitățile de inovare și sănătate digitală, în vederea creșterii competitivității și adaptării la digitalizarea sistemelor de educație și sănătate. CieH vizează dezvoltarea soluțiilor digitale și inovative pentru sectorul medical, pentru a deservi toți actorii implicați în domeniul  sănătății.  CieH  susține  transferul  tehnologic  al  soluțiilor viabile, cât și valorificarea și diseminare a rezultatelor acestora. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi cieh.umfcd.ro. Urmăriţi-ne şi pe @CieHUMFCD.

Despre Fundația Împreună pentru Educație și Sănătate (FIES)

FIES este o structură din UMFCD care are rolul de a organiza și derula activități de promovare a imaginii, în vederea creșterii performanței UMF „Carol Davila” din București pe toate planurile, atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, un alt scop al FIES este acela de a consolida relațiile din domeniul bio-medical și de a valorifica oportunitățile pentru dezvoltarea instituțională a UMFCD. FIES urmărește sprijinirea, atragerea, pregătirea și perfecționarea personalului/specialiștilor, calificați și înalt calificați, în domeniul sănătății, învățământului și cercetării științifice la toate nivelurile prin programe specifice.