La UMF „Carol Davila” din București vor susține concursul 4.372 de absolvenți
Anul acesta, la nivel național, examenul de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății, ce se va desfășura în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, va aduna la start un număr record de candidați, 11.949 absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie care își vor disputa șansele pentru ocuparea celor 6.513 locuri și 443 de posturi scoase la concurs.
Pentru examenul de admitere în rezidențiat, ce va fi organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București , în Complexul Expozițional ROMEXPO din Capitală , duminică, 15 noiembrie, ora 10, s-au înscris 4.372 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, cu 1.113 candidați mai mulți , comparativ cu numărul celor care au susținut acest examen în sesiunea din 2019.
Astfel, în centrul universitar București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” vor susține concursul de intrare în rezidențiat cei mai mulți candidați, peste 36% din totalul candidaților înscriși la nivelul întregii țări (2.328 pentru domeniul medicină, 1.141 pentru domeniul medicină dentară și 903 pentru domeniul farmacie). La nivel național, pentru ocuparea celor 4.080 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 6.396 de candidați, pentru cele 1.219 locuri alocate domeniului medicină dentară, 3.009 candidați, în timp ce pentru cele 1.214 locuri din domeniul farmacie s-au înscris 2.544 de concurenți.
“Spre deosebire de anii anteriori și în contextul actualei crize pandemice, ca organizator al acestui examen extrem de important, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a ales ca locație de desfășurare a concursului Centrul Expozițional ROMEXPO din Capitală ale cărui spații generoase s-au dovedit a fi de altfel , și la examenul de admitere în Universitatea noastră, cea mai eficientă alegere, permițând asigurarea în cele mai bune condiții a tuturor măsurilor de securitate și protecție împotriva virusului SARS CoV 2” a declarat Prof.Dr.Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.
“Cu siguranță, și cu această ocazie, vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de siguranță împotriva COVID 19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați” a precizat Rectorul UMFCD.
” Urez succes deplin tuturor candidaților și am convingerea că, şi în 2020 absolvenţii Universităţii noastre vor traversa , în număr cât mai mare, dar şi cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesională, iar prin rezultatele obţinute, vor repoziţiona învăţământul superior medical românesc şi totodată Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila în ierarhia valorilor medicinei la nivel național, dar mai ales în plan internațional” a adăugat, Prof.Dr.Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.
Examenul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu. Candidații vor putea intra în sala de concurs unde au fost repartizați începând cu ora 8:30.