CUPA „CAROL DAVILA” la Baschet 3×3 Ediția 2022

O competiție de mare tradiție în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, cu peste 50 de ediții organizate.

La finalul zilei de 16 Aprilie, după 7 ore de Baschet spectacol, concursuri de aruncări dar și o demonstrație de Gimnastică Aerobică realizată de studente ale echipei reprezentative de Gimnastică a UMFCD, cele 34 echipe de baschet înscrise, din mediul academic medical, cu un total de peste 130 de concurenți încurajați și aplaudați de numeroșii studenți spectatori s-au bucurat încă o dată de un eveniment sportiv deosebit, ce a fost organizat de către Disciplina Educație Fizică și Sport (Lect. Univ. Dr. Carmen Răchită și Asist.Univ. Dr. Adrian Petreanu) cu sprijinul logistic al celor de la SPORT ARENA STREETBALL și a Asociației Municipale de Baschet din București. Premiile studenților au fost asigurate de Fundația UMFCD, „ÎMPREUNĂ PENTRU EDUCAȚIE ȘI SĂNĂTATE” – prin campania „Sportul este Sănătate”.

Câștigătorii acestei ediții a Cupei „Carol Davila” la baschet 3×3 sunt :

Feminin – Locul I – Studentele: Crețu Andreea, Bumbăcaru Alina, Vâlcu Ariana, Iliescu Diana.
Feminin – Locul II – A fost ocupat de o echipă de absolvente: Niță Larisa, Diculescu Ruxandra, Voivozeanu Alexandra, Săvulescu Estera.
Feminin – Locul III – Studentele: Ghineț Dana, Țânțu Ana, Angelușiu Ana Cristina, Dumitru Andreea.
Masculin – Locul I – Studenții: Mihai Banacu, Michael Zalmanovici, Leonard Leca și Albert Rozenauer.
Masculin – Locul II – Studenții: Cosmin Voinea, Konstantinos Verganelakis, Sorin Gabriel Vasiliu, Vlad Radulescu.
Masculin – Locul III – Studenții: : Alexandru Bogdan Pîrvu, Mihai Marinescu, Valentin Zamfirache, Andrei Cozea.

Studenții au avut bucuria de a fi premiați de către un reprezentant al conducerii Facultății de Medicină, Dr. Ștefan Busnatu Prodecan Probleme Studentești – coordonatorul campaniei „Sportul este sănătate” – care s-a aflat în mijlocul evenimentului sportiv și s-a implicat permanent în bunul mers al întregii competiții baschetbalistice – Cupa „Carol Davila”.

UMF „Carol Davila” continuă astfel, tradiția turneelor de baschet 3×3, fiind una dintre cele mai active universități cu tradiție în baschet din București și România.

Felicitări tuturor studenților angrenați în această importantă competiție sportivă! Sportul reprezintă vigoarea vitală a umanității!

Sportul este sănătate!