Admitere români de pretutindeni

 • Anunt romani de pretutindeni

 • Aprobarile de scolarizare ale romanilor de pretutindeni

 • PERIOADA DE ÎNSCRIEREA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ADMIȘI PRIN CONCURS DE DOSARELA STUDII DE LICENȚĂ ÎN ANUL – I – 2017/2018     05.09. – 15.09.2017

 • EXAMENUL DE LIMBA ROMÂNĂ SE VA SUSȚINE PE DATA DE 21.09.2017 ORA 12.00 LA DISCIPLINA DE LIMBI MODERNE A  FACULTĂȚII DE MEDICINĂ

 • EXAMENUL DE LIMBA ROMÂNĂ

Examenul de admitere la limba română pentru românii de pretutindeni, care au fost admiși prin concurs de dosare, va avea loc la sediul Disciplinei Limbi Moderne din clădirea Facultăţii de Medicină, Bd. Eroilor Sanitari nr. 8.

Susţinerea examenului se face numai pe baza unei programări prealabile la sediul Disciplinei, unde candidaţii se vor prezenta personal de luni până vineri între orele 11.30-12.30 pentru a se programa la examen. Nu se fac programări în ziua examenului.

Accesul în sala de examen se face pe baza următoarelor documente: cartea de identitate sau paşaportul (cetăţeni UE), paşaportul (cetăţeni non-UE) eliberat de ţara în baza cetăţeniei căreia s-au înscris şi adeverinţa eliberată de Serviciul Studenţi Străini. Candidaţii care nu au asupra lor aceste documente nu vor putea susţine examenul de limba română.

Candidaţii care vor ajunge mai târziu faţă de ora începerii primei probe (proba scrisă) nu vor fi primiţi în sală şi, astfel, nu vor putea susţine examenul în ziua respectivă. Examenul constă în susţinerea a două probe:

 • Proba scrisă (eliminatorie). Notele se acordă de la 1 la 10, nota minimă de promovare este 5,00 (cinci). Candidaţii care nu promovează proba scrisă nu pot susţine proba orală.
 • Proba orală va fi susţinută în aceeaşi zi cu proba scrisă, la un interval de aproximativ 2-3 ore, de candidaţii care au obţinut minimum nota 5,00 la proba scrisă.

Bibliografie:

 1. Olga Bălănescu, Limbaj medical românesc pentru străini, Editura Ariadna ’98, 1999.
 2. Grigore Brâncuş, Adriana Ionescu, Manuela Saramandu, Limba română – manual pentru studenţii străini, Editura Universităţii din Bucureşti, 1996/2003.
 3. Gheorghe Doca, Learn Romanian: Course for English Speakers, Editura Niculescu, 2008
 4. Andra Vasilescu (coordonator), Limba română ca limbă straină. Dosare pedagogice, Editura Universităţii din Bucureşti, 2006.

NOTA: CANDIDATII ADMISI VOR CONFIRMA LOCUL DE STUDII, PRIN COMPLETAREA ANEXEI 4 PE CARE O GASITI (AICI), PE CARE O TRIMITETI PE ADRESA DE EMAIL: studentistraini@umfcd.ro SAU O VETI DEPUNE PERSONAL LA RECTORAT LA SERVICIUL STUDENTI STRAINI

TOP
X