Noul simulator haptic achiziționat în cadrul Laboratorului de Tehnici Digitale în Stomatologie al Centrului Interdisciplinar de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie

Începând de astăzi, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București face parte din grupul select al instituțiilor dotate cu cele mai avansate tehnologii medicale. Studenții Facultății de Stomatologie vor putea beneficia de multitudinea avantajelor educaționale ale noii tehnologii haptice, primul sistem de acest tip adus în România, care va putea fi utilizat la sediul Laboratorului de Tehnici Digitale în Stomatologie al Centrului Interdisciplinar de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie.

Noul simulator haptic reprezintă o punte esențială între tehnologia digitală și practica stomatologică 🦷. Cu acest instrument inovator, viitorii profesioniști vor beneficia de o pregătire adaptată noilor tehnologii în domeniu, având ocazia să își dezvolte abilitățile într-un mediu controlat și realist.

De asemenea, acest avans tehnologic deschide noi perspective în cercetarea și dezvoltarea tehnicilor și procedurilor stomatologice, aducând beneficii semnificative atât pentru comunitatea medicală, cât și pentru pacienți.

Inaugurarea acestui simulator haptic este, fără îndoială, un moment memorabil în progresul stomatologiei românești. ✨

Simulatorul haptic a fost achiziționat în cadrul proiectului „CNFIS-FDI-2023-f-0720 – Optimizarea mecanismelor instituționale de corelare a ofertei educaționale cu cererea pieței muncii pentru o carieră de succes în domeniul Sănătate – GenResCom II .