Proiectul ATHEROSCLEROSYS castigator la Romanian Healthcare Awards 2022

În urma nominalizării din cadrul galei premiilor Romanian Healthcare Awards 2022, Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” i-a fost decernat premiul pentru cel mai bun proiect de cercetare al anului.

Proiectul de cercetare desemnat câștigător „Holistic cloud-based clinicAl decision support system for improving THE coROnary atheroSClerotic Lesions after acute coROnary SYndromS” (ATHEROSCLEROSYS) se desfășoară în parteneriat cu Universitatea de Ştiintă și Tehnică, Trondheim, Norvegia și Departamentul de Analitică și Fuziune a Imaginii, Siemens, Brașov.
 
Acest premiu reprezintă încununarea eforturilor comune ale echipei formate din cercetători, medici clinici și ingineri în demersul de implementare a unei platforme ce utilizează inteligența artificială pentru eficientizarea managementului pacienților cu sindroame coronariene acute. Platforma de tip cloud utilizează informații ce descriu comprehensiv stenozele coronariene din punct de vedere, anatomic, morfologic și funcțional, la care se adaugă date de analiză genetică, markeri inflamatori, microRNA-uri, toate acestea cu scopul de a evalua riscul cardiovascular pe termen mediu și lung.

Acest premiu reprezintă o recunoaștere și o onoare pentru comunitatea noastră medicală, dar și un factor de încurajare pentru continuarea demersurile științifice inițiate în acest proiect, în vederea validării rezultatelor medicale științifice ce pot avea un grad major de eficiență în sprijinul tratării pacienților.