Rezultate Campanie Asumă-ți să fii sănătos! – Litoral 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania de prevenție a UMFCD – Asumă-ți să fii sănătos! – Litoral 2022

Număr record de consultații medicale, 4.374, oferite de medicii voluntari

A doua ediție a campaniei “Asumă-ți să fii sănătos!” – Litoral 2022 – a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, campanie realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie (SRD) și Societatea Română de Endocrinologie (SRE) cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al Direcției de Sănătate Publică din Constanța a înregistrat un nou succes la Malul Mării Negre.

Peste 4.300 de consultații medicale, în regim gratuit, în domeniile dermatologiei și endocrinologiei. Screening melanom, screening sindrom metabolic și screening osteoporoză. Acesta este rezultatul celor peste 330 de ore de consultații medicale realizate de către cei 26 de medici rezidenți și specialiști dermatologi și endocrinologi angrenați în amplul program de voluntariat derulat pe litoralul românesc.

Astfel, în perioada 15-20 August 2022, în intervalele orare 09.00 – 12.00 și 15.00 – 18.00, cu excepția zilei de 20 August, când programul de screening s-a derulat doar în cursul dimineții, toți cei care au dorit să beneficieze de un consult medical gratuit i-au putut întâlni pe medicii voluntari aflați în puncte special amenajate pe plajă (corturi generoase puse la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale) în stațiunile : Costinești, Neptun, Olimp, Saturn, Mangalia. Iar numărul celor care au trecut pragul campaniei de prevenție Asumă-ți să fii sănătos! ” – Litoral 2022 – a fost unul mai mult decât semnificativ , cei care și-au dat consimțământul pentru screening dermatologic sau endocrinologic contabilizând la finalul campaniei peste 4.300 de consultații, dublu numărului înregistrat în prima ediție a campaniei – 2.066.

Numărul total al consultațiilor medicale înregistrate în cadrul campaniei de prevenție Asumă-ți să fii sănătos! ” – Litoral 2022 – este 4.374 din care 2.014 – consultații de dermatologie pentru screening melanom; iar în specialitatea endocrinologie s-au realizat 1.525 de consultații pentru screening sindrom metabolic și 835 de consultații pentru screening osteoporoză.

Rezultatele record înregistrate anul acesta în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei noastre de prevenție Asumă-ți să fii sănătos! – Litoral 2022 ne demonstrează încă odată că interesul oamenilor de a preîntâmpina apariția unor posibile afecțiuni este unul foarte mare, putem spune dublu față de cel înregistrat anul trecut când totuși, acțiunile de screening s-au derulat sub condițiile restrictive impuse de pandemia COVID-19, și în acest context nu putem decât să le mulțumim tuturor turiștilor care au trecut pragul campaniei și să le promitem că vom reveni și în 2023 la Malul Mării pentru a le oferi noi consultații în cele două importante specialități medicale, dermatologie și endocrinologie“ a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Acesta a ținut să precizeze căaceste rezultate ale campaniei noastre nu puteau fi realizate fără sprijinul medicilor dermatologi și endocrinologi, al coordonatorilor lor, al Ministerului Apărării Naționale, al Direcției de Sănătate Publică din Constanța , al echipelor SMURD și SALVAMAR, precum și al Societăților Române de Endocrinologie și Dermatologie cărora, în numele întregii comunități academice a UMF Carol Davila din București le adresez sincere mulțumiri

Campania de prevenție Asumă-ți să fii sănătos!” – Litoral 2022 a fost realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie (SRD) și Societatea Română de Endocrinologie (SRE) cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al Direcției de Sănătate Publică din Constanța și s-a derulat în perioada 15-20 August beneficiind de voluntariatul medicilor rezidenți și specialiști, precum și de suportul coordonatorilor principali ai acestui proiect : Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al UMFCD, Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Prorector al UMFCD și Președinte al SRE, Dr. Alin Nicolescu, Secretar General SRD, Conf. Univ. Dr. Magda Constantin, precum și Ec. Cristina Ecaterina Schipor, Director Executiv al DSP Constanța.