Săptămâna Științifică – 31 Octombrie – 6 Noiembrie 2022

Liga Studenților la Medicină Dentară București, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin Direcția Antreprenoriat Studențesc, Alumni, Activități Studențești, Proiecte și Programe, organizează, în perioada 31 Octombrie – 6 Noiembrie, proiectul „Săptămâna Științifică”.

Proiectul își propune să atragă cât mai mulți studenți pasionați de schimbările care s-au realizat în ultimii ani în domeniul stomatologiei și le oferă ocazia de a-și consolida drumul spre succes, prin participarea la o serie de workshop-uri și prezentări.

Informații despre acest proiect se pot găsi pe paginile de Facebook, Instagram şi pe site-ul LSMDB.

Cea de-a VII-a Ediție a proiectului „Săptămâna Științifică”, organizată de Liga Studenților la Medicină Dentară București, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a avut parte de un adevărat succes, prin diversele prezentări și workshop-uri care s-au desfășurat în perioada 31.10 – 6.11.2022.

Pe parcursul unei săptămâni, s-au ținut o serie de prezentări, dintre care amintim: „Criteriile care influențează alegerea tipului de material compozit pentru diferitele tipuri de restaurări”, precum și „Live OP – Endodontic Retreatment”, unde s-a punctat importanța acestei tehnici medicale în realizarea intervenției cu succes.

O altă temă abordată în cadrul conferințelor a fost oportunitatea Erasmus, studenții fiind informați despre pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a participa la o astfel de mobilitate. Seria prezentărilor s-a finalizat printr-o discuție despre cât de benefică poate fi tehnica de învățare „învățându-i pe alții” din cadrul „Docendo discitur… google it… making learning easier”.

Pentru cei pasionați de odontoterapie, a avut loc workshop-ul “Obturații bulkfill prin stamp-technique pe zona molară”. Participanții au avut ocazia să își dezvolte manualitatea prin realizarea obturațiilor, utilizând tehnica de amprentare a reliefului ocluzal al dinților lateral.

Workshop-ul “Baby Steps în Izolarea cu Digă” a oferit atât elemente teoretice, cât și partea practică, în care participanții au avut ocazia de a aplica diga pe modelele dentare, sub atenta îndrumare a lectorului.

Ultima zi a acestui proiect a fost cu și despre oameni, despre cât de important este să știm niște noțiuni elementare ce țin de salvarea vieții unui om. Participanții au executat pe manechine manevre de prim ajutor precum: manevra Sandwich, poziția laterală de siguranță, resuscitarea cardio-pulmonară și manevra Heimlich.

“Săptămâna Științifică” este un proiect cu tradiție și an de an contribuie la formarea personală și profesională a viitorilor medici stomatologi.