PROIECT MANAGERIAL PENTRU OCUPAREA FUNCTIEI DE RECTOR 2016 - 2020

Academician IOANEL SINESCU

UMFCD

UNIVERSITATEA – CHEIA DE BOLTA A MEDICULUI IN SOCIETATEA EUROPEANA

In ultimii 4 ani, UMFCD, ca si alte institutii publice, a functionat in conditiile impuse de dramatica criza financiara de la nivel international, care si-a pus amprenta si pe oportunitatile invatamantului universitar din Romania.

In prezent, se pare ca factorii decizionali, legislativi si executivi sunt preocupati de oferirea parghiilor si a suportului economico-financiar necesar dezvoltarii unor resurse umane cu un nivel profesional compatibil cu cel european. Investitia in capitalul uman reprezinta o componenta esentiala a oricarei strategii de dezvoltare durabila, menita sa asigure crestere economica, axata pe cunoasterea si ocuparea fortei de munca.

Desi UMFCD se bucura de un binemeritat prestigiu in societatea romaneasca, recent au aparut manifestari de ostilitate, de nemultumire, care, desi aveau ca punct de plecare insatisfactia generala fata de nivelul global al serviciilor de sanatate, s-au rasfrant si asupra scolii medicale, direct sau indirect, asupra noastra, a tuturor. Acesta este motivul pentru care consider potrivit ca viitorul mandat sa se focalizeze pe comunicare sociala, pe recastigarea locului UNIVERSITATII si al MEDICULUI in societate.

Punand in centrul preocuparilor noastre oamenii, pacientii, populatia generala, oferind formare universitara si postuniversitara la nivel european, efectuand cercetare de varf - cu rezultate capabile de implementare, ducand scoala in comunitate, fiind parteneri, nu numai functionari in serviciile de sanatate, impreuna vom putea reda statutul si prestanta binemeritate intregului corp medical romanesc, la nivel european si international.

Programul managerial al mandatului 2012-2016 a avut ca obiectiv centrarea activitatii universitatii pe EXCELENTA. Apreciez ca a venit timpul sa trecem la etapa MANAGEMENTULUI ACADEMIC bazat pe COMPETITIVITATE, care sa ofere premizele construirii infrastructurii unei universitati a secolului XXI, demna de Europa.

TOP
X