Strategia de Resurse Umane pentru Cercet─âtori

UMFCD a primit distinc╚Ťia: ÔÇ×Excelen╚Ť─â ├«n resurse umane ├«n cercetare/HR Excellence in research awardÔÇŁ din partea Comisiei Europene

La data de 4 Iunie 2024, UMFCD a primit distinc╚Ťia: ÔÇ×Excelen╚Ť─â ├«n resurse umane ├«n cercetareÔÇŁ, acordat─â de Comisia European─â institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt superior, institu╚Ťiilor de cercetare ╚Öi dezvoltare care respect─â principiile reliefate ├«n Carta European─â a Cercet─âtorilor ╚Öi ├«n Codul de conduit─â pentru recrutarea cercet─âtorilor, cre├ónd astfel condi╚Ťii de munc─â favorabile ╚Öi un mod de recrutare transparent pentru cercet─âtori.┬á Aceste principii sunt ├«n concordan╚Ť─â cu politica universit─â╚Ťii noastre de atragere a cercet─âtorilor, de participare activ─â la Spa╚Ťiul European de Cercetare ╚Öi de cre╚Ötere a vizibilit─â╚Ťii interna╚Ťionale.

Diploma HRS4R┬ágaranteaz─â un tratament egal al cercet─âtorilor ├«n toate institu╚Ťiile europene ╚Öi faciliteaz─â accesul la fondurile europene de cercetare, reflect├ónd astfel angajamentul UMFCD de a ├«mbun─ât─â╚Ťii continuu politica de management a resurselor umane, ├«n vederea┬ádezvolt─ârii unei culturi a cercet─ârii de calitate ╚Öi de succes.

Comisia European─â a adoptat ├«n anul 2005, Cartea european─â a cercet─âtorilor ╚Öi un Cod de conduit─â pentru recrutarea cercet─âtorilor. Aceste dou─â documente, adresate cercet─âtorilor, precum ╚Öi angajatorilor ╚Öi finan╚Ťatorilor din cercetare, at├ót din sectorul public, c├ót ╚Öi din cel privat, sunt elemente cheie ├«n politica UE de impulsionare a carierei cercet─âtorilor. Carta european─â a cercet─âtorilor reprezint─â un set de principii ╚Öi cerin╚Ťe generale care specific─â rolurile, responsabilit─â╚Ťile ╚Öi drepturile cercet─âtorilor, precum ╚Öi ale angajatorilor ╚Öi/sau finan╚Ťatorilor ├«n cercetare. Carte ╚Öi Cod ├«n limba rom├ón─â.

Aprobarea ader─ârii la principiile consacrate ale Cartei europene a cercet─âtorilor ╚Öi a Codului de conduit─â pentru recrutarea cercet─âtorilor (C&C) ├«n data de 8.05.2022. Procedura de preg─âtire a aplica╚Ťiei pentru confirmarea distinc╚Ťiei HR Excellence in Research din partea Comisiei Europene prin transmiterea scrisorii de angajare a UMFCD pentru implementarea Strategiei pentru Resurse Umane HRS4R ├«n domeniul cercet─ârii ÔÇô o abordare bazat─â pe evaluarea continu─â a modului de aplicare a celor 40 de principii ale Cartei ╚Öi Codului European al Cercet─âtorilor.

  • Scrisoarea de angajare HRS4R

Analiza intern─â

Planul de ac╚Ťiune HRS4R aprobat de CA

Universitatea de Medicin─â ╚Öi Farmacie "Carol Davila" a demarat procesul de implementare a Strategiei de resurse umane pentru cercet─âtori, ├«n vederea ob╚Ťinerii Certificatului de Excelen╚Ť─â pentru resursa uman─â - HR Excellence in Research.

HRS4R - Raport Chestionar și Descriere Proces RO și EN

DOCUMENT LIMBA ENGLEZ─é
Consultarea comunit─â╚Ťii UMFCD cu privire la implementarea principiilor Cartei ╚Öi Codului European al Cercet─âtorilor -
HRS4R - FAZĂ INIȚIALĂ EN
HRS4R - FAZĂ INIȚIALĂ - OTM EN
HRS4R - FAZĂ INIȚIALĂ - GAP EN
HRS4R - FAZĂ INIȚIALĂ - PLAN DE ACȚIUNE EN
TOP