București

Legenda romanească spune că oraşul Bucureşti a fost fondat pe malurile râului Dâmbovița de un cioban pe nume Bucur, al cărui nume provine de la cuvantul „bucurie”. Capitala României este al șaselea oraș ca mărime din Uniunea Europeană, ca număr de locuitori, după Londra, Berlin, Madrid, Roma și Paris. Punct de vedere economic, este cel mai prosper oraş din țară și este unul dintre principalele centre industriale și de transport din Europa de Est. Cunoscut pentru bulevardele sale largi, pline de copaci,  glorioase clădiri în stilul Belle Epoque și o reputație pentru viața la nivel înalt, care, în anii 1900 a câștigat porecla de „Micul Paris”, astazi Bucureştiul este o metropolă plină de viață.

Bucureştiul este centrul mass-media, al culturii şi artei româneşti, cu un amestec de arhitectură medievală, neoclasică şi Art Nouveau, transpus în clădiri frumoase (Palatul Parlamentului, Arcul de Triumf, Ateneul Roman), parcuri (Parcul Herăstrău, Parcul Cișmigiu). În ceea ce privește artele vizuale, orașul are muzee de artă în care sunt expuse atât lucrări clasice și contemporane româneşti, cât și lucrări internaționale selectate. Muzeul Naţional de Artă situat în Palatul Regal dispune de colecții de artă românească medievală şi modernă, care includ opere ale lui Constantin Brâncuși, precum și o colecție internațională a familiei regale române.

Bucureştiul este, de asemenea, bine cunoscut pentru Centrul Istoric, un loc bun pentru a sta cu prietenii atât în timpul zilei, cât şi noaptea, plin de baruri, cluburi și clădiri istorice.

Sistemul de transport public din Bucureşti este cel mai complex şi bine dezvoltat din România. Acesta este format din Metrou subteran, precum și sistemul de transport de suprafață, care este format din autobuze, tramvaie, troleibuze, metrou ușor, microbuze și taxiuri.

TOP