Comunicat de presă: Peste 13.400 de studenți deschid anul universitar 2023-2024 la UMF „Carol Davila” din Bucureşti

Luni, 2 octombrie, ora 10, în Amfiteatrul „George Emil Palade” din incinta Palatului Facultății de Medicină din Capitală va avea loc deschiderea oficială a noului an universitar 2023-2024, eveniment emblematic care va reuni la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti 13.460 de studenți. Dintre aceștia, 2.686 vor trece pentru prima oară pragul celei mai vechi și mai titrate instituții de învățământ superior medical românesc.

Noua generație de studenți mediciniciști a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licență, numele reputatului medic neurolog, Prof.Univ.Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru, personalitate marcantă a medicinei românești și internaționale.

Membru corespondent al Academiei Române, fost Șef al Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Universitar de Urgență București și Director al Departamentului de Neuroștiințe Clinice din cadrul UMF ”Carol Davila” Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru rămâne în memoria colectivă, printre altele, ca unul dintre reformatorii Neurologiei din România și creatorul unei școli moderne în această specialitate medicală, fiind totodată, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii.

Urez tuturor un călduros salut de bun venit în noul an universitar și în mod special tinerei generații de studenți care va purta simbolic numele Profesorului Ovidiu Alexandru Băjenaru, cu speranța că toți bobocii mediciniști de astăzi, vor prelua din personalitatea puternică a marelui profesor, tenacitatea, vocația pentru educație, pasiunea pentru medicină și cercetarea științifică medicală,  dar mai ales sensibilitatea și empatia față de pacient, poate cele mai înalte forme de cunoaștere spirituală pe care medicul neurolog, profesorul și omul Ovidiu Alexandru Băjenaru le-a atins , le-a dezvoltat și le-a păstrat imuabil în scurta sa trecere prin timpa declarat Rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , Prof.Dr. Viorel Jinga .

Prestigioasa instituție de învățământ superior medical numără în prezent 13.460 de studenți, dintre care 11.916 studenți sunt înscriși la studiile de licență, 168 în programele de master, iar 1.376 la studiile universitare de doctorat.

 Toți aceștia vor avea privilegiul de a fi instruiți și șlefuiți de unii dintre cei mai buni dascăli ai momentului, 2.134 de cadre didactice universitare, cât numără în prezent Universitatea.

 În premieră, în data de 3 octombrie, UMF ”Carol Davila” din București  va deschide anul universitar și la Ploiești unde, din această toamnă, în cadrul unei extensii a Facultății de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) a UMFCD își vor  începe cursurile universitare de Asistență Medicală Gernerală primii 50 de studenți.

Mai mult, Facultatea de Stomatologie a UMFCD va funcționa, începând din această toamnă, în cadrul celui mai mare spital universitar de stomatologie din România, Centrul Medical Multifuncțional din Sectorul 4 al Capitalei.

Vă așteptăm la ceremonia de deschidere a noului an universitar care va avea loc luni, 2 octombrie, 2023, începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul „George Emil Palade” din incinta Palatului Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila din București – Bulevardul Eroii Sanitari Nr. 8, Sector 5, Bucuresti.

La festivitatea de deschidere a noului an universitar vor fi prezenți Ministrul Educației, Ligia Deca, Ministrul Sănătății, Prof.Univ.Dr. Alexandru Rafila, Acad. Ioanel Sinescu, Rectorul UMF Carol Davila, Prof.Univ.Dr. Viorel Jinga și multe alte personalități ale mediului academic .