Disciplina Neurochirurgie - Spitalul Universitar de Urgență București

Prof. univ. Iacob Gabriel-Barbu-Ioan titular
Conf. univ. Teleanu Daniel-Mihai titular
Asist. univ. Urian Flavius Iuliu determinat
Asist. univ. Onciul Razvan determinat

Clinica de Neurochirurgie din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti s-a infiintat in decembrie 1993 cu doua cadre universitare:

-seful clincii Prof. Dr. A.I. Constantinescu si Asist. Univ. Dr. Iacob Gabriel.

Ulterior in colectivul catedrei au fost acceptati prin concurs: Asist. Univ. Patrascu Paul, Asist Univ. Craciun Mihai, Sef lucrari Dr. Teleanu Dan, Asist Univ. Moisa Horatiu (tel. 0757452105 – responsabil)

In prezent Clinica de Neurochirurgie din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti face parte din Departamentul de Neurostiinte 6 al UMF CAROL DAVILA BUCURESTI, fiind condusa din 2007 de Prof. Univ. Dr. Iacob G; avand in prezent colaboratori pe:  Sef lucrari Dr. Teleanu Dan si Asist Univ. Moisa Horatiu – doctorand.

Expunerea experientei acumulate din ingrijirea bolnavului in comunicari la congrese nationale si internationale, in lucrari stiintifice publicate, in cercetari stiintifice

Au fost abordate probleme diverse de patologie tumorala cerebrala si spinala, degenerativa, traumatologie, malformatii vasculare, infectii, dar indeosebi de neurochirurgie functionala (miscari involuntare, durere) in care s-au remarcat Prof. Dr. A.I. Constantinescu cu biopsia cerebrala, dar si Prof. Dr. Iacob Gabriel pentru implantare de electrozi cerebrali profunzi.

Din preocuparile clinicii:

– realizarea de cursuri si implementarea cercetarilor efectuate pentru studentii Facultatii de Medicina Generala aflati in stagiul de neurlogie, pentru cei
de la Fiziokinetoterapie, pentru medici de medicina generala, medici rezidenti din alte specialitati.
– efectuarea de lucrari de diploma si doctorat
– participare in comisiile de examen pentru promovarea medicilor specialisti si primari in specialitatea neurochirurgie

TOP