Disciplina Ortopedie - Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon"

Prof. univ. Cristea Stefan titular
Șef Lucrări Georgeanu Vlad-Alexandru titular
Șef Lucrări Groseanu Florin-Silviu titular
Asist. univ. Atasiei Tudor titular
Asist. univ. Gavrila Mihai-Tudor titular
Asist. univ. Visan Radu-Aurelian titular

Colectivul Clinicii este relativ tânăr, dar calificat şi format în cele mai prestigioase Clinici de Ortopedie Europene şi Americane. Tehnici chirurgicale moderne sunt aplicate la înalt nivel, beneficiind şi de o dotare bună.

Suntem membrii ai Academiei Franceze de Ortopedie si ai  Academiei Americane de Ortopedie, unde avem lucrari stiintifice prezentate.

Practicăm o Chirurgie Ortopedică modernă, efectuând intervenţii chirurgicale  pentru afecţiuni traumatice, artrozice, degenerative, congenitale, inflamatorii sau infecţioase ca şi pentru cele tumorale primitive sau metastatice la nivelul Aparatului Locomotor.

Efectuăm artroplastii primare sau de revizie la nivelul Şoldului sau Genunchiului, artroplastii de umăr, cot, şold, intervenţii corectoare de ax – osteotomii, Rezecţii – reconstrucţie în chirurgia tumorală.

Suntem clinică supraspecializată în chirurgia genunchiului, artroscopie, chirurgie reconstructivă artroscopică ligamentară, mozaic-plastie, suturi meniscale şi emondaj articular, rezolvarea fracturilor artroscopic miniinvasiv, artroplatii primare şi de revizie, revizii tumorale.

Intervenţii chirurgicale în patologia sportivă, cu recuperare rapidă, practicate Artroscopic.

Artroscopia de genunchi este o practică curentă în clinică, avem o bună dotare şi suntem serviciul cu cele mai numeroase cadre instruite şi competente în chirurgia  Artroscopică. Efectuăm Ligamentoplastii artroscopic pentru ligamentul încrucişat anterior, mozaic-plastie, suturi meniscale şi emondaj articular, rezolvarea fracturilor artroscopic miniinvasiv.

Artroscopia de Umăr este efectuată curent în practica chirurgicală.

Suntem promotorii unei chirurgii minim invasive, aplicată calificat, ce permite o recuperare rapidă cu integrare socio-profesională.

Traumatologia efectuată în serviciul nostru este practicată cu cele mai moderne implante ortopedice , recent am fost inclusi in programul Trauma al Ministerului Sanatatii.

Am fost prima Clinică din România ce a folosit tijele zăvorâte ce nu necesită iradiere. Curent folosim DHS, Tije Gama, Retronail, Tije blocate pentru Humerus, Femur, Gambă, Fixatoare Externe precum şi implante protetice.

Avem Computer Tomograf şi Rezonanţă Magnetică Nucleară.

Colaborăm bine cu serviciul de Chirurgie, de Neurochirurgie si practicăm intervenţii chirurgicale complexe, în urgenţă traumatologică.

Am introdus ca o premieră chirurgicală Naţională şi Regională – Chirurgia Endoscopică a Discului Intervertebral Lombar.

Colaborăm bine cu serviciul de chirurgie Plastică şi efectuăm împreună intervenţii reconstructive şi reparatorii.

Avem 76 paturi de Ortopedie – Traumatologie, din care 44 sunt localizate în rezerve cu câte doi bolnavi. Avem 4 săli de operaţie cu flux laminar, bine dotate, în care practicăm peste 4000 operaţii pe an.

  • artroscopii de genunchi, reconstrucții ligamentare, mozaicplastii
  • artroscopii de umăr cu corecții chirurgicale complexe
  • artroplastii totale de șold și revizii de artroplastii totale de șold
  • artroplastii totale de genunchi și revizii de artroplastii totale de genunchi
  • expert in chirurgia diformitaților piciorului (monturi)
  • osteosinteze ale fracturilor
  • Chirurgie reconstructivă a Tumorilor aparatului locomotor
  • Corecția diformităților vertebrale
TOP