Titlu proiect: Abordări inovative în proiectarea programelor de studiu și în învățarea experiențială avansată în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, București
Perioada de desfășurare: Aprilie – Decembrie 2022
Buget aprobat : 887.279 (din 510.279 care co-finanțare UMF „Carol Davila“)
Sursa de finantare: Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022
Obiectivul general al proiectului a fost proiectarea unui program de formare intitulat „Designul învățării în învățământul superior” și organizarea unor cursuri de formare a personalului didactic, în acord cu programul de formare anterior menționat, precum și dezvoltarea cadrului de învățare experiențială prin organizarea a două laboratoare interdisciplinare pentru studenții doctoranzi și studenții implicați în pregătirea lucrărilor de licență. Prezentăm în continuare în detaliu obiectivele specifice și gradul de realizare a acestora:
OS1. Dezvoltarea competențelor de inovare pedagogică și proiectare a învățării pentru personalul didactic, prin proiectarea unui program de formare intitulat „Designul învățării în învățământul superior” și organizarea unor cursuri de formare a personalului didactic, în acord cu programul de formare anterior menționat. (Grad de realizare 100 %).
În vederea atingerii acestui obiectiv au fost prevăzute mai multe activități, realizate după cum urmează:
S-au organizat, în colaborare cu un cadru didactic asociat din Universitatea Politehnică București, un atelier față în și sunt în curs de realizare patru module de învățare online, distribuite la peste 80 de participanți, inclusiv și sarcini de învățare practice, cu temele:
Materialele de lucru rămân disponibile online și pe viitor, astfel încât să fie utilizate și de cadre didactice nou angajate sau pentru re-utilizare. Toate modulele au fost puse la dispoziție cadrelor didactice (rămânând apoi permanent accesibile online). În plus, s-a analizat literatura științifică privind temele care fac obiectul acestui program de studiu pentru identificarea modalităților în care aspectele didactice care fac obiectul cursului au fost implementate în universități din străinătate cu profil asemănător.
S-au mai realizat două cursuri cu caracter interactiv pentru cadrele didactice pe temele „Explorarea creativității și inovației în actul didactic“ (30 participanți) și „Evaluarea performanței studenților, ce opțiuni avem și ce alegem“.
OS2. Organizarea unui laborator interdisciplinar de dezvoltare produse dermato-cosmetice și de îngrijirea sănătății de uz topic, inclusiv prin achiziționarea unui set de echipamente dedicate (Grad de realizare 100 %).
Pentru atingerea acestui obiectiv s-au realizat toate activitățile de achiziție planificate:
OS3. Organizarea unui laborator interdisciplinar de teste fizico-chimice (reabilitatea spațiului, cursuri de instruire a personalului, achiziția de dispozitive necesare funcționării aparatelor etc (Grad de realizare 100 %)
Pentru atingerea acestui obiectiv s-au realizat următoarele:
OS4. Facilitarea proceselor de învăţare experiențială prin achiziţia de consumabile, sticlărie și alte obiecte necesare pentru activităţile de laborator) (Grad de realizare 100 %)
S-au achiziționat și livrat:
Adresa:
Strada Dionisie Lupu nr. 37, Sector 2, București. Cod poștal: 020021
Cod fiscal: 4192910
Telefon:
+4021 3180719
+4021 3180721
+4021 3180722
E-mail: rectorat@umfcd.ro