CNFIS-FDI-2023-F-0708 - Dezvoltarea capacităților CDI ale UMFCD pentru creșterea vizibilității internaționale

Titlu Proiect: Dezvoltarea capacităților CDI ale UMFCD pentru creșterea vizibilității internaționale

Proiect nr.: CNFIS-FDI-2023-F-0708

Acronim: INTERMED (III)

Domeniul vizat: 6. Dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare în universități

Perioada de desfășurare: 27.03 - 15.12.2023

Sursa de finanțare: Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2023

Buget ME (LEI): 360.000,00

Director de proiect: Prof. Univ. Dr. Cristina Elena Dinu-Pîrvu

Scopul proiectului: Proiectul urmărește dezvoltarea capacității instituționale de cercetare, creșterea performanțelor, rezultatelor și vizibilității UMFCD în domeniul terapiilor inovative prin optimizarea infrastructurii de cercetare, perfecționarea resursei umane, coagularea unor nuclee de cercetare, precum și facilitarea accesului și integrarea studenților/masteranzilor/doctoranzilor în activitatea de cercetare.

Obiectivele proiectului:

  • O1. Dezvoltarea performanței infrastructurii de susținere a activității de cercetare în scopul creșterii capacităților CDI la nivel instituțional prin (i) renovarea și extinderea spațiilor dedicate activităților de cercetare în domeniul terapiilor inovative, (ii) extinderea bazei materiale (mentenanță și upgrade module existente, noi elemente de infrastructură achiziționate prin cofinanțare), (iii) facilitarea accesului la baze de date și alte instrumente digitale suport pentru activitatea de cercetare, dar și prin (iv) asigurarea sustenabilității proiectelor de cercetare ale universității prin achiziția de materiale consumabile/reactivi.
  • O2. Creșterea performanței resursei umane implicate în activități CDI orientate în sfera terapiilor inovative. Astfel, se susține strategia instituțională de dezvoltare a resursei umane prin (i) susținerea participării personalului implicat în activitatea de cercetare la stagii de instruire, dar și (ii) stimularea implicării tinerilor în activitățile CDI prin organizarea unor sesiuni de instruire interdisciplinare din sfera terapiilor inovative dedicate atât cercetători aflați la început de carieră, cât și studenților de la toate ciclurile de studiu.
  • O3. Optimizarea suportului administrativ în susținerea implementării proiectelor de cercetare aflate în derulare, prin definirea sau actualizarea unor (i) fluxuri de lucru și (ii) proceduri în vederea optimizării mecanismelor instituționale de susținere a cercetării și pentru asigurarea bunei desfășurări a proiectelor de cercetare.
  • O4. Creșterea vizibilității UMFCD bazată pe creșterea impactului diseminării rezultatelor activităților de cercetare prin sprijinirea (i) publicării acestora în reviste cotate ISI în regim open access, dar și (ii) diseminării lor la manifestări științifice de profil.
TOP