Cladirea spitalului a fost construită între anii 1921 – 1925, având ca destinație inițială o școală de ucenici.
Din 1928 functionează ca școală de ucenici a C.F.R., cu dormitoare la etaul 2, clase de curs la etajul 1 și sală de sport (amfiteatru) la parter.
Din anul 1949 până în anul 1951 școala de ucenici și-a schimbat profilul, devenind școala de moașe.
Din ianuarie 1951 acesta devine spital înregistrat ca “Spitalul de Stat Nr. 15”- maternitate.
Din luna iulie a aceluiași an a dobândit denumirea de “Spitalul Unificat de Obstetrică-Ginecologie Giulești“. Ulterior, în martie 1955, spitalul primește titulatura de “Spitalul de Femei Giulești”.
În data de 1 decembrie 1957, pe linie U.M.F., ajunge în spital ca medic primar obstetrică-ginecologie doctorul Sîrbu Panait, care între anii 1969 și 1983 a fost și directorul spitalului.
În urma decretului din anul 1966 care prevedea interzicerea întreruperilor de sarcină, spitalului i s-au repartizat de către Primăria Sectorului 6 (pe atunci 7) două blocuri de locuințe, care au fost transformate în saloane de spital.
Primul bloc s-a numit Pavilionul B1 (pavilion septic), cel de-al doilea s-a numit Pavilionul B2 (aseptic), cele doua pavilioane comunicând printr-un tunel de legătură.
Din anul 1983, după decesul Prof. Dr. Panait Sîrbu, a fost numit director Dr. Bogdan Marinescu (actualmente Prof. Dr. Bogdan Marinescu), care în anul 1990 schimbă denumirea din “Spitalul Clinic de Femei Giulești” în “Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Dr. Panait Sîrbu”.
Tot în februarie 1990 este înființat și Centrul de Planificare Familială și Contracepție, reprezentând primul cabinet de acest fel din țară. Locația inițială a fost în cladirea maternității, la demisol, într-un spațiu relativ mic, care ulterior a devenit neîncăpător și impropriu pentru activitatea desfășurată. Din 1997 activitatea se desfășoară într-o cladire nouă, care a fost construită pe un teren (proprietatea spitalului) situat între pavilioanele B1 și B2.
Clinica universitară de Obstetrică-Ginecologie din cadrul spitalului Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” s-a remarcat de-a lungul timpului ca o școală de elită a obstetricii și ginecologiei românești, reprezentând locul de formare profesională pentru nenumărați medici de prestigiu ai acestei specialități.
Din 1957 până în 1983 clinica a fost condusă de Prof. Dr. Panait Sîrbu. Prof. Dr. Panait Sîrbu (vicepreședinte FIGO Federația Internațională de Obstetrică și Ginecologie în 1982) a fost fondatorul unei şcoli cu tradiţie în obstetrică-ginecologie și a avut o deosebită contribuţie în redactarea şi promovarea unor tehnici chirurgicale inovatoare studiate până în prezent de generaţiile de medici rezidenţi şi tineri specialişti.
Din 1983 până în 2010 conducerea clinicii a fost asigurată de Prof. Dr. Bogdan Marinescu. Acesta este cel care a pus bazele primului centru de Fertilizare in Vitro din Bucureşti și fondatorul Departamentului de Reproducere Umană Asistată din spital.
Din 2010 până în 2017 clinica a fost condusă de Conf. Dr. Cristina Neagu și de Conf. Dr. Dinu Florin Albu, clinicieni cu experiență și rezultate remarcabile în domeniul obstetricii și ginecologiei.
Începând cu martie 2017 clinica este condusă de Prof. Dr. Elvira Brătilă, personalitate marcantă a obstetricii și ginecologiei din România. Aceasta desfășoară o activitate profesională susținută, atât clinică cât și de cercetare, recunoscută la nivel national și international, în domenii variate ale specialității, cum ar fi: chirurgia ginecologică minim invazivă, chirurgia vaginală, chirurgia ginecologică oncologică, tratamentul endometriozei, tulburările de statică pelvină, uro-ginecologie, medicină materno-fetală și reproducere umană asistată. Prof. Dr. Elvira Brătilă este autoarea mai multor premiere la nivel național: a realizat prima intervenție minim invazivă conservatoare pentru cancerul de col uterin (trachelectomie radicală cu limfadenectomie pelvică pe cale total laparoscopică) și este primul chirurg ginecolog care a introdus chirurgia robotică în România. Prof. Dr. Elvira Brătilă este președintele Societății Române de Uroginecologie și membru fondator al Societății de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană.