Eveniment de lansare a Laboratorului de Tehnici Digitale în Stomatologie

Ne bucurăm să anunțăm deschiderea celei de-a doua locații a Centrului Interdisciplinar de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie (C.I.C.D.S.) din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, constituit la nivelul Disciplinei Organizare, Legislație Profesională și Managementul Cabinetului Dentar.

Laboratorul de Tehnici Digitale în Stomatologie, din strada Thomas Masaryk Nr. 19, Sector 2, București, aduce elemente de noutate și unicitate ce au ca scop creșterea calității de pregătire continuă a studenților, doctoranzilor și medicilor rezidenți ai UMFCD.

Laboratorul este dotat cu cea mai #nouă generație de simulatoare #PLANMECA iSim lansate la începutul acestui an, sunt #primele din Romania și printre primele din Europa. Acestea au rolul de asigura o tranziție ușoară de la domeniul preclinic la cel clinic, fiind #simulatoarele cele mai apropiate de designul unui unit dentar complet utilat.

O altă premieră a Laboratorului de Tehnici Digitale în Stomatologie este mașina de frezat computerizată #PLANMECA #PlanMill 60s, lansată luna trecută, centrul nostru fiind astfel dotat cu prima astfel de mașină de #frezat din Europa.

De asemenea, laboratorul este dotat cu ultima tehnologie pentru #protocolul #complet de #lucru #digital atât pentru cabinete stomatologice, cât si pentru laboratoarele dentare, beneficiind de 2 scannere intra-orale, softul de design #CAD/CAM pentru cabinet, soft avansat de design CAD/CAM pentru laboratoare dentare, scanner pentru laborator, mașini de frezat computerizate pentru cabinet și pentru laborator, dar și printere 3D. Toate echipamentele sunt conectate între ele și cu cele 20 de posturi de lucru cu computere ultra performante, prin intermediul cărora studenții pot utiliza softurile și modulele CAD/CAM de ultimă generație.

La eveniment au luat parte Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Președintele Senatului Universitar Prof. Univ. Dr. Dragoș Vinereanu, precum și o personalitate marcantă în sfera medicinei stomatologice la nivel internațional – Prof. Univ. Dr. Simone Grandini, Șef al Departamentului și Catedrei de Endodonție, Stomatologie Pediatrică și Perio-Restauratoare la Universitatea din Siena.

#UMFCD #CICDS #digital