A V-a Ediție a Congresului Internațional pentru Studenți – SURGICON

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București 🏛, prin Direcția Antreprenoriat Studențesc, Alumni, Activități Studențești, Proiecte și Programe, a organizat în perioada 📅 26 – 29 Octombrie, a V-a Ediție a Congresului Internațional pentru Studenți – SURGICON.

Congresul SURGICON s-a bucurat de un număr record de participanți din toate colțurile lumii, găzduind 650 de studenți 👨‍⚕️ dornici să acumuleze cât mai multe cunoștințe din domeniul chirurgical.

Cele 21 de evenimente științifice au strălucit prin prezența speakerilor internaționali remarcabili, printre care se numără: Președintele Internațional al Medicilor fără Frontiere, – Dr. Christos Christou, Prof. Dr. Franca Melfi, Chirurgie Toracică și Robotică și prima persoană care a tratat cancerul de plămâni folosind chirurgia robotică; Prof. Dr. Ross Fisher, chirurg pediatru la „Sheffield Children`s Hospital” din Londra, expert în discursuri și prezentări de excepție.

În ceea ce privește workshopurile hands-on au fost organizate în număr de 60, fiind abordate elemente generale care țin de tehnicile chirurgicale de bază, precum și detalii de patologie și tehnică din majoritatea afecțiunilor chirurgicale și clinice cu implicații chirurgicale: chirurgie generală; chirurgie toracică; chirurgie vasculară și cardiovasculară; neurochirurgie; ortopedie; chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă; oftalmologie; chirurgie pediatrică; ginecologie; chirurgie buco-maxilo-facială; ORL.

✨Dorim să le mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestui eveniment, cât și participanților pentru întreg entuziasmul de care au dat dovadă!

Vă așteptăm și la ediția următoare!

#umfcd #sscr #SURGICON2023