Felicitări și succes deplin noilor studenți ai UMF ”Carol Davila” din București!

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a înregistrat anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidați înscriși la examenul de admitere care s-a desfășurat duminică, 21 iulie 2024, începând cu ora 9. Astfel, pentru ocuparea celor 1.795 de locuri scoase la concurs (1.260 – finanțate de la bugetul de stat, 535 – cu taxă) s-au înscris 4.204 de candidați, în creștere cu 360, comparativ cu ediția din 2023 și cu 707 față de sesiunea din 2022 .

De menţionat este faptul că, anul acesta, 35 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, admiterea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără susținerea concursului de admitere.

Atât în nume personal, cât mai ales în numele întregii comunități academice a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București țin să aduc sincere felicitări și succes deplin în noua provocare educațională tuturor celor care, începând de astăzi, completează frumoasa familie a Universității noastre și care formează cea mai tânără și cea mai competitivă generație de studenți, într-un context în care admiterea din acest an la cele patru facultăți ale UMFCD a înregistrat un număr record de candidați și o concurență acerbă în care accederea a nu mai puțin de 35 de premianți ai olimpiadelor naționale și internaționale a restrâns semnificativ numărul de locuri ” – Rector UMF ”Carol Davila” din București, Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

La programul de studii de licență la Medicină, unde concurența a fost de peste 3,7 candidați pe loc, cea mai mare medie de admitere a fost 10, la programul de studii de licență la Stomatologie (concurență peste 4,1 candidați pe loc), prima medie a fost 9,80, în timp ce la Farmacie, Asistență Medicală Generală, Moașe, Balneofiziokinetoterapie și Tehnică Dentară cele mai mari medii au fost: 10, 10, 9, 10 și 10.