Disciplina Ortopedie și Traumatologie - Spitalul Universitar de Urgență București

Prof. univ. Cirstoiu Florin-Catalin titular
Prof. univ. Radulescu Adrian Radu titular
Șef Lucrări Cursaru Adrian titular
Șef Lucrări Predescu Radu Alexandru titular
Șef Lucrări Badila Adrian Emilian titular
Asist. univ. Serban Bogdan determinat
Asist. univ. Radulescu Dragos-Mihai titular
Asist. univ. Lupu Alexandru George titular
Asist. univ. Popa Mihnea-Ioan-Gabriel titular
Asist. univ. Iordache Sergiu-Andrei determinat
Asist. univ. Cretu Bogdan Stefan titular

Disciplina de Ortopedie si Traumatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti cu o experienta de aproape 40 ani fiind infintata in anul 1978 ce a performat o activitate continua si ascendenta in abordarea intregii palete a patologiilor musculo-scheletale atat traumatice cat si de natura ortopedica.

Sectia dispune de un numar total de aproximativ 100 de paturi,  3 sali de operatie echipate modern si complet (mese chirurgicale si ortopedice de ultima generatie, mai multe  linii complete de artroscopie, truse pentru efectuarea artroplastiilor de sold, genunchi si umar, atat pentru interventii de prima intentie cat si pentru revizii, truse complexe pentru efectuarea operatiilor in cazul traumatismelor sportive, afectiunilor coloanei si a piciorului precum si instrumentar complet pentru tratamentul oricarui tip de fractura, motoare ortopedice performante, aparate de anestezie moderne etc.) unde se efectueaza un numar de aproximativ 5000 de operatii anual.

In cadrul sectiei se realizeaza un numar mare de interventii chirurgicale pentru tratamentul patologiei tumorale existand o stransa colaborare cu sectia de oncologie din cadrul spitalului, unde se efectueaza chimioterapia si in curand se va deschide si central de radioterapie. Tratamentul prin reconstructie artroplastica in cazul tumoriilor osteoarticulare cu proteze modulare personalizate.

Activitatea didactica presupune predarea in cadrul disciplinei de ortopedie si traumatologie studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti (minim 5 serii anual care studiaza in limbile romana si engleza) cat si  medicilor rezidenti,  acestea fiind asigurate de cadrele didactice ale acestei catedre. In completarea activitatii didactice a studentilor, disciplina  asigura un curs optional destinat studentiilor de anul V privid patalogia musculo-scheletala particulara a sportivilor.

In cadrul sectiei este abordata intrega paleta a afectiunilor musculo-scheletale de natura ortopedica si traumatica.

Afectiunile Ortopedice:

  • Artroplastia (protezarea) de sold, genunchi si umar de prima intentie sau de revizie pentru coxartroza, gonartroza, artroza umarului, necroza aseptica a capului femoral, displazia de sold, poliartrita reumatoida etc.
  • Chirurgie artroscopica a afectiunilor genunchiului, umarului sau gleznei (leziune menisc, leziune ligament incrucisat, osteocondrita disecanta, leziune coafa rotatori, sindrom impingement umar, instabilitate umar, scehele entorsa glezna, “glezna de fotbalist”, etc)
  • Tratamentul tumorilor musculo-scheletale (osteosarcom, condrosarcom, fibrosarcom, osteom osteoid, tumori cu celule gigante, osteocondrom, encondrom, displazie fibroasa, metastaze osoase, etc.
  • Tratamentul afectiunilor coloanei vertebrale.
  • Tratamentul malformatiilor congenitale si al sechelelor acestora
  • Tratamentul afectiunilor gleznei si piciorului : hallux valgus , boala Freiberg, nevralgie Morton, picior plat, picior cavus, artroza de glezna, artroza subastragaliana
  • Tratamentul pentru inegalitatea de mebre (alungirea membrelor)

Afectiunile de natura Traumatologica:

  • Fractura de clavicula, fractura de humerus, fractura de radius si ulna, fractura de scafoid, fractura de metacarpian, fracturile de falange
  • Fractura de col femural, fractura de masiv trohanterian, fractura de femur, fractura de rotula, fractura de tibie, peroneu. fractura maleolelor, fractura de calcaneu, fractura de astragal, metatarsian si falange
  • Fractura bazin, fractura cotil
  • Luxatii traumatice

In cadrul catedrei,  cercetarea si elaborarea lucrariilor de doctorat se realizeaza sub indrumarea conducatorului stiintific Profesor Universitar Dr. Catalin Florin Cirstoiu.

  • ortopedie
  • traumatologie
  • tumori osteoarticulare,
  • artroplastie
  • artroscopie
  • fracturi
  1. Proiect pe fonduri structural-europene – POSCCE 224 contract nr 04/01 mar. /2009 cod SMIS 2188 AXA II – castigat prin competitie internationala –  Dezvolotarea infrastructurala de cercetere translationala in patologie moleculara si imagistica. – MOLIMAGEX – desfasurat in perioada  1 mar.2009 – 28 feb.2011 – DIRECTOR DE PROIECT
  2. CNMP Nr. 72-180/2008, COAT4JOINTS –Director de proiect din partea UMF Carol Davila Bucuresti
  3. Cresterea competitivitatii, eficientei si nivelului de sanatate si securitate in munca pentru personalul din sectorul medical in vederea asigurarii de oportunitati sporite de participare pe o piata moderna a muncii. Contract de finantare POSDRU/81/3.2/S/48872 – Colaborator
  4. ESGE – Given Imaging Grant 2010 – Role of Colon Capsule in CRC Screennig of Patients Unable to Perform Colonoscopy – membru.
  5. Asociația română pentru studiul Durerii – Analgezia intravenoasă în durerea acută , București, 2006
TOP