Mesajul Rectorului la încheierea anului universitar 2020-2021

Dragi studenți, Dragi colegi, Dragi prieteni

Un alt an universitar a înscris o nouă filă de istorie în fascinanta poveste academică a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București poziționată în 2021, și doar cu sprijinul dumneavoastră nețărmurit, în prestigiosul Top Shanghai în intervalul 101-150, în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”. Iar efortul, devotamentul și dăruirea dumneavoastră nu s-au oprit aici.

Am generat și implementat împreună multiple proiecte educaționale,  de cercetare științifică medicală sau de ordin tehnic și administrativ reușind să ne aliniem pretențiilor și exigențelor pe care Universitatea noastră le-a impus dintotdeauna. Toate acestea se pot cuantifica și prin recent încheiata sesiune de admitere în UMFCD la startul căreia s-au înscris 3.427 de candidați, cu 101 mai mulți decât în ediția precedentă, înregistrându-se astfel un nou record și o nouă dovadă a faptului că Universitatea noastră rămâne una dintre cele mai titrate și prestigioase instituții de învățământ superior medical. Și pentru această nouă reușită a concursului de admitere pe care l-am organizat și anul acesta în format fizic și în condițiile impuse de pandemia de COVID-19 vreau, încă odată, să vă felicit și să vă adresez sincere mulțumiri.

După o astfel de incursiune extraordinară în povestea anului universitar care tocmai s-a încheiat, consider ca fiind mai mult decât binemeritată o perioadă de odihnă și sper ca fiecare dintre noi să își regăsească prospețimea, energia și vitalitatea de care avem atât de multă nevoie. Ca atare, nu pot decât să vă doresc fiecăruia în parte, cât și celor dragi și apropiați dumneavoastră, o vacanță cât mai reconfortantă și încărcată de liniște, sănătate și dragoste.

Cu drag
Prof.Univ.Dr. Viorel Jinga
Rector al UMF „Carol Davila” din București