CNFIS-FDI-2022-0250 - Optimizarea mecanismelor instituționale de corelare a ofertei educaționale cu cererea pieței muncii

Titlu Proiect: Optimizarea mecanismelor instituționale de corelare a ofertei educaționale cu cererea pieței muncii

Proiect nr.: CNFIS-FDI-2022-0250

Acronim: GenResCom

Domeniul vizat: 7.Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră

Perioada de desfășurare: 29.03 - 16.12.2022

Sursa de finanțare: Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2022

Total valoare Aprobată ME (LEI): 175.000,00

Director de proiect: Conf. Univ. Dr. Bruno Velescu

Scopul proiectului: Scopul proiectului este de a susține Planul strategic de dezvoltare al UMFCD, DS1-Îmbunătățirea continuă a procesului educațional - (https://umfcd.ro/despre-umfcd/biroul-rectorului/plan-strategic-de-dezvoltare-institutionala) și consolida capacitatea Instituțională de a genera resursă umană înalt competentă prin optimizarea mecanismelor instituționale de a corela oferta educațională cu piața muncii.

Obiectivele proiectului: Pentru atingerea scopului proiectului, în corelație cu misiunea UMFCD de educație și de a genera și transfera cunoaștere către societate în domeniul Sănătate, la nivel instituțional se urmărește optimizarea și consolidarea procesului de corelare a ofertei educaționale cu cererea pieței muncii prin următoarele obiective:

  • O1 Identificarea principalelor cerințe din piața muncii legate de competențele angajaților din Sănătate. Acest obiectiv presupune consultarea actorilor din domeniul Sănătate: organizații profesionale, angajatori, angajați privind nevoile actuale din piață, pentru a forma specialiști cu competențe extinse adaptate acestora. În contextul inițiativei europene Sănătate digitală (https://digitalhealtheurope.eu), sectorul digital va fi abordat în cadrul consultărilor, ca cerință identificată la nivel Instituțional.
  • O2 Inițierea/consolidarea unor competențe furnizate de UMFCD necesare inserției în piața muncii. Acest obiectiv va corela curriculumul academic de pregătire al studenților UMFCD şi al absolvenților UMFCD sau altor instituții de profil, cu nevoile identificate în cadrul O1 pentru elaborarea unor programe de pregătire complementară care să asigure generarea competențelor cerute
  • O3 Inițierea/consolidarea unor parteneriate cu instituții cu expertiză complementară UMFCD. Acest obiectiv presupune optimizarea fluxului instituțional referitor la implicarea mediului socioeconomic în programe de formare de specialiști cu competențe sporite adaptate nevoilor actuale

Ne bucurăm să anunțăm organizarea primului workshop "Know-how academic pentru societate și economie - flux digital în Stomatologie" - Centrul Interdisciplinar de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie (C.I.C.D.S.) al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în data de 10 Decembrie 2022.

Workshop-ul organizat în colaborare cu Dexellence, este dedicat studenților Facultății de Stomatologie, oferindu-le acestora suportul științific în vederea asimilării de abilități și competențe necesare progresului stomatologic.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului FDI-2022-0250 „Optimizarea mecanismelor instituționale de corelare a ofertei educaționale cu cererea pieței muncii”.

Vă așteptăm să pășiți împreună cu noi către un viitor digitalizat al stomatologiei!

TOP