Apeluri cercetare deschise

1. Programe┬áFulbright┬ápentru profesorii ╚Öi cercet─âtorii rom├óni interesa╚Ťi de burse de cercetare sau de predare ├«n Statele Unite

Fulbright Visiting Scholar Award 2021-2022 

Programul ofer─â burse cadrelor didactice ╚Öi cercet─âtorilor din universit─â╚Ťi, centre ╚Öi institute de cercetare, care doresc s─â s─â aplice pentru stagii de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare ╚Öi predare), ├«n mediul academic american. ├«n orice domeniu, cu excep╚Ťia medicinei clinic.

Mobilit─â╚Ťile vor avea durata cuprins─â ├«ntre 3 ╚Öi 6 luni.

Deadline: 8 Noiembrie 2020. 

Detalii la: http://www.fulbright.ro/news/1170-the-fulbright-visiting-scholar-program-2021-2022


2. Apelul ÔÇ×European Green Deal CallÔÇŁ

Apelul ÔÇ×European Green Deal CallÔÇŁ publicat de Comisia European─â la 18 septembrie 2020 ├«n cadrul Programului Orizont 2020 ├«╚Öi propune s─â finan╚Ťeze proiecte de cercetare ╚Öi dezvoltare ╚Öi inovare cu scopul de a face continentul european ÔÇ×neutru din punct de vedere climaticÔÇŁ p├ón─â ├«n 2050.

├Än cadrul apelului cu un buget de 1 miliard de euro, au fost deschise competi╚Ťii pe 20 de subiecte ├«n 10 domenii prioritare pentru a dep─â╚Öi provoc─ârile climatice ╚Öi de mediu ale Europei.

Organiza╚Ťiile industriale, IMM-urile, universit─â╚Ťile, centrele de cercetare, institu╚Ťiile publice, ONG-urile, organiza╚Ťiile interna╚Ťionale sunt invitate s─â aplice la apelul ÔÇ×European Green Deal CallÔÇŁ, cu condi╚Ťia de a avea cel pu╚Ťin 3 parteneri din ╚Ť─ârile programului.

Dac─â dori╚Ťi s─â include╚Ťi ├«n propunere ╚Öi un partener din Turcia, expertul ├«n afaceri europene al Direc╚Ťiei pentru afaceri europene Dr. Petek Karatekelio─člu (bp@ab.gov.tr) poate fi contactat pentru consultan╚Ť─â cu privire la stabilirea de parteneriate cu p─âr╚Ťile interesate din Turcia.

Detalii: https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/cc10c455-f98c-11ea-b44f-01aa75ed71a1/ 

V─â dorim succes!


3. Burse pentru programe de masterat și stagii de cercetare în Germania

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) anun╚Ť─â lansarea concursului pentru burse ├«n cadrul unor programe de masterat ╚Öi stagii de cercetare pentru studen╚Ťi, absolven╚Ťi, doctoranzi ╚Öi cadre didactice din cadrul institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt superior ╚Öi cercetare din Rom├ónia.

Oferta completă a programelor de burse DAAD România este disponibilă la:

https://www.daad.ro/ro/gasirea-unui-program-de-finantare/baza-de-date-cu-oferte-de-burse/?type=a&origin=10&q=&status=0&subjectgroup=0&onlydaad=1&action=filter

V─â dorim succes!


4. Granturi doctorale la Universitat Rovira i Virgili, Catalonia Sud, Spania

Universitat Rovira i Virgili (URV)┬áanun┼ú─â deschiderea competi┼úiei┬áMart├ş i Franqu├Ęs ├«n cadrul c─âreia sunt oferite┬á76 de granturi doctorale.

Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor: 15 Noiembrie 2020.

Detalii:

https://www.urv.cat/en/research/support/programmes/marti-franques/?utm_medium=email&utm_source=mailing&utm_campaign=martifranques20_urvalumni

V─â dorim succes!

Competi╚Ťie UEFISCDI Proiecte de Cercetare Exploratorie PN-III-P4-ID-PCE-2020-2

UEFISCDI a anun╚Ťat lansarea unei noi competi╚Ťii pentru PROIECTE DE CERCETARE EXPLORATORIE, cu un buget total de 90 000 000 lei.

Finan┼úarea maxim─â acordat─â pentru un proiect cu o durat─â de 36 de luni este de 1.200.000 lei. Cererile de finan╚Ťare se depun prin intermediul platformei ÔÇô www.uefiscdi-direct.ro , care va fi disponibil─â ├«ncep├ónd cu data de┬á28.05.2020.

Termenul limit─â pentru depunerea cererilor de finan╚Ťare este 15.06.2020, ora 16:00.

Pentru detalii consulta╚Ťi https://uefiscdi.gov.ro/proiecte-de-cercetare-exploratorie

Ministerul Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii r─âspunde apelului la mobilizare ├«n lupta cu noul coronavirus, aloc├ónd 25 milioane de lei pentru finan╚Ťarea unor proiecte de cercetare

http://www.research.gov.ro/ro/articol/5172/minister-comunicare-cercetarea-raspunde-apelului-la-mobilizare-in-lupta-cu-noul-coronavirus-alocand-25-milioane-de-lei-pentru-finan-area-unor-proiecte-de-cercetare

Ministerul Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii a selectat temele de cercetare ├«n domeniul preven╚Ťiei diagnosticului, tratamentului ╚Öi controlului pandemiei COVID-19:

 • Dinamica transmiterii virusului SARS-COV-2 pe teritorului Rom├óniei;
 • Dezvoltarea de noi tehnologii, medicamente ╚Öi noi vaccinuri pentru prevenirea SARS-CoV2;
 • Secven╚Ťierea genomului SARS-COV-2 ╚Öi analiza filogenetic─â a tulpinilor circulante ├«n Rom├ónia;
 • Tehnici avansate ╚Öi cre╚Öterea performan╚Ťei ├«n detec╚Ťia precoce a virusului SARS-COV-2;
 • Evaluarea eficacit─â╚Ťii ╚Öi siguran╚Ťei utiliz─ârii unor protocoale de tratatment inovative;
 • Abord─âri inovative ├«n tratamentul ╚Öi controlul pacien╚Ťilor infecta╚Ťi cu virusul SARS-COV-2;
 • Tehnici avansate de management a epidemiei ├«n comunitate.┬á

├Än prezent, Ministerul Educa╚Ťiei ╚Öi Cercet─ârii, ├«n colaborare cu Ministerul S─ân─âta╚Ťii, elaboreaz─â termenii de referin╚Ť─â care stabilesc obiectivele generale, obiectivele specifice ╚Öi rezultatele estimate, precum ╚Öi termenele de realizare a acestora.

Development of therapeutics and diagnostics combatting coronavirus infection

├Än contextul pandemiei de COVID-19, Comisia European─â, prin Programul Orizont 2020, a lansat un apel de proiect numit ÔÇ×Development of therapeutics and diagnostics combatting coronavirus infectionsÔÇŁ.

https://ec.europa.eu/info/news/covid19-horizon-2020-partly-funding-innovative-medicines-initiative-fast-track-call-2020-mar-03_en

Apelul este adresat persoanelor juridice, micro├«ntreprinderilor, ├«ntreprinderilor mici ╚Öi mijlocii, unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt secundar ╚Öi superior, organiza╚Ťiilor non-profit, Centrului comun de cercetare ╚Öi Organiza╚Ťiilor de interes interna╚Ťional european.

Proiectul propus trebuie s─â abordeze cel pu╚Ťin unul dintre urm─âtoarele obiective:

ÔÇó Dezvoltarea de antivirale precum ╚Öi alte tipuri de terapeutice pentru a aborda un r─âspuns rapid la focarul curent COVID-19

ÔÇó Dezvoltarea de terapeutice pentru abordarea curentelor ╚Öi / sau viitoarelor focare de coronavirus

ÔÇó Dezvoltarea diagnosticului, asigur├ónd evaluarea rapid─â a candida╚Ťilor pe baza tehnologiilor existente

ÔÇó Dezvoltarea unor instrumente rapide ╚Öi fiabile care dep─â╚Öesc stadiul tehnicii pentru detectarea purt─âtorilor COVID-19 ╚Öi a persoanelor simptomatice suspectate de infec╚Ťie cu COVID-19

Finan╚Ťarea acordat─â este de p├ón─â la 45.000.000 euro.

Cu deosebita consideratie,

M─âd─âlina Andrei
Coordonator
RoHealth -Clusterul pentru Sanatate si Bioeconomie
E-mail: officerohealth@gmail.com
Tel: +40 725593722

BrainMap.ro a lansat modulul "Advanced projects search"

BrainMap, cea mai mare platform─â din Rom├ónia dedicat─â actorilor implica┼úi ├«n activit─â╚Ťi de cercetare, inovare ╚Öi antreprenoriat, anun┼ú─â lansarea unui nou modul care vine ├«n sprijinul utilizatorilor. Modulul Advanced projects search┬áofer─â transparen╚Ť─â ┼či sprijin─â comunitatea ├«n g─âsirea de noi oportunit─â┼úi de colaborare cu al┼úi actori publici sau priva┼úi, at├ót din ┼úar─â c├ót ┼či din str─âin─âtate.

Modulul, disponibil din pagina de profil a utilizatorilor ├«n cadrul sec╚Ťiunii Management modules, permite generarea de statistici ╚Öi reprezent─âri utile ├«n analiza competi┼úiilor de proiecte, at├ót pe criterii geografice (pe regiuni ┼či jude┼úe), c├ót ┼či institu┼úionale (ce institu┼úii colaboreaz─â ├«ntre ele, competen┼úele de interes ┼či oportunit─â┼úile noi care pot fi generate).

De la momentul lans─ârii platformei, peste 36.000 de speciali┼čti au intrat ├«n comunitatea BrainMap, iar num─ârul acestora cre┼čte constant. Lansat─â de UEFISCDI din nevoia de a conecta expertiza la nevoi, BrainMap este acum una dintre cele mai valoroase surse de expertiz─â, competen┼ú─â ┼či experien┼ú─â ├«n finan┼úarea de proiecte din Rom├ónia.

Platforma BrainMap în cifre:

 • 36.408┬ámembri activi;
 • 7.263┬áde proiecte finan╚Ťate din planul na╚Ťional, dintre care 2.579 ├«n cadrul PNCDI II ┼či 4.197 ├«n cadrul PNCDI III;
 • 856┬áde proiecte din FP7 ╚Öi┬á710 de proiecte din H2020 finan╚Ťate de Comisia European─â cu minim o institu╚Ťie din Rom├ónia implicat─â;
 • 156┬áde proiecte finan╚Ťate prin EEA Financial Mechanism ╚Öi Norwegian Financial Mechanism, inclusiv proiecte de mobilit─â╚Ťi cu aplican╚Ťi din ╚Ť─ârile SEE.

Competiţii deschise PNCDI III

Ministerul Cercet─ârii ┼či Inov─ârii (MCI) a lansat, ├«n cadrul Planului Na┼úional de Cercetare-Dezvoltare ┼či Inovare pentru perioada 2015 - 2020 (PNCDI III), competi┼úiile:

Program 1 - Dezvoltarea sistemului naţional de cercetare-dezvoltare

Subprogram 1.1. Resurse umane

Termenul limit─â de transmitere a propunerilor de proiecte pentru PD ┼či TE este 15 octombrie 2019, ora 16:00.

Platforma pentru depunerea on-line a cererilor de finanţare va fi disponibilă, din 30 august 2019, la adresa: www.uefiscdi-direct.ro.

Program 2 - Cre╚Öterea competitivit─â╚Ťii economiei rom├óne╚Öti prin CDI

Subprogram 2.1. Competitivitate prin cercetare, dezvoltare ┼či inovare

Pentru proiectele de tip PED ┼či PTE termenul limit─â de transmitere a propunerilor de proiecte este 11 octombrie 2019, ora 16:00.

Platforma pentru depunerea on-line a cererilor de finanţare de tip PED si PTE, este disponibilă la adresa: www.uefiscdi-direct.ro.

Persoane de contact UEFISCDI:

PD ÔÇô Daniela MIHAI
E-mail: daniela.mihai@uefiscdi.ro
Tel: 021 308 05 62

TE ÔÇô Mihaela P├ÄR┼×OAG─é
E-mail: mihaela.pirsoaga@uefiscdi.ro
Tel: 021 308 05 16

PED - Andreea DIMITRIU
E-mail: andreea.dimitriu@uefiscdi.ro
Tel: 021 302 38 52

PTE - Andreea MATEI
E-mail: andreea.matei@uefiscdi.ro
Tel: 021 302 38 85

1. Lansare competiţie Proiecte de Mobilităţi - Mecanismul Financiar Norvegian 2014 - 2021

├Än vederea facilit─ârii ├«nt├ólnirii dintre cercet─âtorii din Norvegia ┼či Rom├ónia, pentru stabilirea de parteneriate materializate ├«n propuneri de ÔÇ×Proiecte colaborative de cercetareÔÇŁ, este lansat─â competi┼úia pentru ÔÇ×Proiecte de Mobilit─â┼úiÔÇŁ finan╚Ťat─â prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 (fondul bilateral). Bugetul alocat competi┼úiei este ├«n valoare de 90.000 euro, valoarea maxim─â pentru efectuarea unei mobilit─â┼úi fiind de 1.200 euro pentru mobilit─â┼úi Rom├ónia - Norvegia/Norvegia - Rom├ónia.

Ariile tematice sunt corelate cu cele pentru Proiectele colaborative de cercetare, fiind estimat un număr de 15 mobilităţi finanţate pentru fiecare arie tematică.

Documentele asociate competiţiei sunt disponibile la adresa: https://uefiscdi.ro/eea-proiecte-de-mobilitati (RONOMG2019).

Informa╚Ťii utile:

Termenul limit─â pentru depunerea aplica╚Ťiilor: p├ón─â la epuizarea bugetului, dar nu mai t├órziu de 20 noiembrie 2019.

Platforma de depunere online este disponibilă la adresa www.uefiscdi-direct.ro, începând cu data de 8 august 2019.

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Luiza Enaru
E-mail: luiza.enaru@uefiscdi.ro
Tel: +40 21 308 05 02

2. Mart├ş-Franqu├Ęs Research grants Programme. Doctoral grants - 2019

Universitat Rovira i Virgili (URV) anunţă deschiderea competiţiei pentru 77 granturi doctorale. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor: 2 septembrie 2019.

Detalii la adresa: http://diaridigital.urv.cat/en/the-urv-announces-a-new-call-for-77-predoctoral-research-contracts-through-the-marti-i-franques-programme/

Contact:
E-mail: marti.franques@urv.cat

3. Pre-anun╚Ť competi╚Ťie Norway Grants Call 2019

Unitatea Executiv─â pentru Finan┼úarea ├Änv─â┼ú─âm├óntului Superior, a Cercet─ârii, Dezvolt─ârii ┼či Inov─ârii (UEFISCDI), ├«mpreun─â cu Partenerii de Program Donori, Research Council of Norway (RCN, Norvegia) ┼či RANNIS (Islanda), va lansa, la ├«nceputul lunii septembrie, al doilea apel de propuneri de proiecte din cadrul Mecanismelor Financiare SEE & Norvegian 2014-2021.

Mai multe detalii: https://uefiscdi.gov.ro/eea-grants-proiecte-colaborative-de-cercetare

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Monica Cruceru
E-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro

4. Proiecte de mobilitate pentru cercet─âtori cu experien╚Ť─â/tineri cercet─âtori din diaspora

├Än vederea capitaliz─ârii expertizei ┼či experien┼úei acumulate de cercet─âtori rom├óni de prestigiu din diaspora precum ┼či a cre─ârii mediului propice schimburilor de experien┼ú─â ┼či expertiz─â ├«ntre tinerii cercet─âtori rom├óni afla┼úi ├«n diaspora ┼či cei din ┼úar─â, au fost lansate, ├«n luna mai 2019, dou─â competi┼úii de proiecte de mobilitate:

 • Proiecte de mobilitate pentru cercet─âtori cu experien╚Ť─â din diaspora (MCD2019);
 • Proiecte de mobilitate pentru tineri cercet─âtori din diaspora (MCT2019).

P├ón─â ├«n prezent au fost acceptate la finan┼úare 18 aplica╚Ťii (12 MCD ╚Öi 6 MCT) din domenii precum ╚śtiin╚Ťe inginere╚Öti (4), ╚śtiin╚Ťe Sociale (3), S─ân─âtate (3), ╚śtiin╚Ťe aplicate ╚Öi Biotehnologii (3), Matematic─â (1), Informatic─â (1), Fizic─â (1), ╚śtiin╚Ťa Materialelor (1), ╚śtiin╚Ťe economice (1).

Cercet─âtorii din diaspora provin din SUA (ex. Indiana University, Oklahoma University, The Catholic University of America), Marea Britanie (University of Oxford, University of Aberdeen), Germania (ex. Georg-Eckert-Institut, Leibniz-Institut f├╝r internationale Schulbuchforschung), Olanda (ex. Delft University of Technology), Norvegia (Oslo University), Serbia, Italia (University of Torino), Fran╚Ťa (Universit├ę de Poitiers) ╚Öi Moldova (Universitatea Tehnic─â a Moldovei).

Competiţiile sunt deschise, termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 30 septembrie 2019, ora 16.00.

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Daniela Mihai
E-mail: daniela.mihai@uefiscdi.ro

5. MCI anun╚Ť─â lansarea competi╚Ťiei pentru finan╚Ťarea manifest─ârilor ╚Ötiin╚Ťifice ╚Öi evenimentelor asociate ├«n anul 2019

Ministerul Cercet─ârii ╚Öi Inov─ârii ╚Öi Colegiul Consultativ pentru CDI ÔÇô Comisia pentru manifest─âri ╚Ötiin╚Ťifice ╚Öi expozi╚Ťionale anun╚Ť─â lansarea competi╚Ťiei pentru finan╚Ťarea manifest─ârilor ╚Ötiin╚Ťifice ╚Öi evenimentelor asociate ├«n anul 2019.

Se pot depune propuneri de manifest─âri care se vor desf─â╚Öura p├ón─â cel mult la 15 decembrie 2019. Propunerile se pot transmite de la data lans─ârii competi╚Ťiei (conform Ordinului MCI nr. 426/12.07.2019)┬áp├ón─â la 15 august 2019.

Ghidul privind finan╚Ťarea manifest─ârilor ╚Ötiin╚Ťifice ╚Öi evenimentelor asociate pentru anul 2019 este disponibil la adresa:

http://www.research.gov.ro/ro/articol/5072/minister-comunicare-mci-anun-a-lansarea-competi-iei-pentru-finan-area-manifestarilor-tiin-ifice-i-evenimentelor-asociate-in-anul-2019

Persoan─â de contact:
Dorileni N─âstase
E-mail: dorileni.nastase@research.gov.ro

6. Competi╚Ťie Schem─â de Grant (SGS-ERC) finan╚Ťat─â prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 - 2021, av├ónd ca scop sus╚Ťinerea cercet─âtorilor rom├óni ├«n vederea ├«mbun─ât─â╚Ťirii propunerilor de proiecte pentru redepunerea acestora ├«n viitoarele competi╚Ťii lansate de European Research Council (ERC).

Bugetul competiţiei este în valoare de 1.500.000 euro.
Documentul de apel este disponibil la adresa: https://uefiscdi.ro/schema-mica-de-grant-sgs.
Termenul limit─â pentru depunerea cererilor de finan╚Ťare: p├ón─â la epuizarea bugetului, dar nu mai t├órziu de 1 august 2019.

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Monica Cruceru
E-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 308 05 61

7. Competiţie proiecte suport pentru ORGANIZARE evenimente

Prin aceast─â competi┼úie se urm─âre┼čte sus╚Ťinerea organiz─ârii ├«n Romania a unor evenimente dedicate politicilor europene pentru cercetare, dezvoltare ╚Öi inovare.
Depunerea propunerilor de Proiect-suport se face ├«n mod continuu, f─âr─â a dep─â┼či perioada de implementare a PNCDI III.
Pachetul de informaţii este disponibil la adresa: https://uefiscdi.ro/proiecte-suport-pentru-organizare-evenimente.

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole

E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 302 38 63

8. Competiţie proiecte suport de REPREZENTARE

Se urm─âre┼čte consolidarea sistemului national de CDI si a politicilor specifice domeniului prin sus╚Ťinerea particip─ârii reprezentan╚Ťilor Rom├óniei la reuniuni ale organiza╚Ťiilor, organismelor ╚Öi ini╚Ťiativelor europene ╚Öi interna╚Ťionale, cadre de cooperare ╚Öi grupuri ad-hoc interna╚Ťionale.
Depunerea propunerilor de proiect-suport de REPREZENTARE se efectueaz─â ├«n mod continuu, f─âr─â a dep─â┼či perioada de implementare a PNCDI III.
Pachetul de informaţii este disponibil la adresa: https://uefiscdi.ro/proiecte-suport-de-reprezentare

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Adriana Niţu

E-mail: adriana.nitu@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 308 05 81

9. Competitie ERA NEURON: https://uefiscdi.ro/index.php

10. Apel proiect EuroNanoMed III - 2019

Partenerii proiectului ÔÇ×EUROpean network of transnational collaborative RTD projects in the field of NANOMEDicine (EuroNanoMed III)ÔÇŁ anun┼ú─â lansarea apelului 2019 care este orientat c─âtre proiecte transna╚Ťionale de cercetare ╚Öi dezvoltare, cu abord─âri inovatoare ├«n domeniul nanomedicinei ce ├«ncurajeaz─â ╚Öi permit colaborarea transna╚Ťional─â dintre sectorul public ╚Öi cel privat.

Termenul limit─â pentru trimiterea pre-propunerilor este 31 ianuarie 2019, ora 17:00 (CET).

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: https://uefiscdi.ro/euronanomed-iii

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Telefon: 021 302 38 63

11. Apel proiect Flagship ERA-NET III - 2019

├Än cadrul proiectului ÔÇ×Flagship ERA-NET (FLAG-ERA III)ÔÇŁ a fost lansat apelul interna╚Ťional de proiecte FLAG-ERA (JTC) 2019 care sprijin─â proiectele de cercetare ├«n sinergie cu cele dou─â ini╚Ťiative emblematice ( FET Flagships), ÔÇ×GrapheneÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×Human Brain Project (HBP)ÔÇŁ.

Scopul apelului este de a extinde aria acestor ini╚Ťiative cu noi cercet─âri, care s─â contribuie la ├«ndeplinirea obiectivelor acestor domenii. Este de a╚Öteptat ca proiectele selectate s─â fie integrate ├«n Proiectele de parteneriat (Partnering Projects ) din Graphene ╚Öi HBP.

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: https://uefiscdi.ro/flag-era-iii

Termenul limit─â pentru depunerea pre-propunerilor este 19 februarie 2019, ora 17:00 (CET).

Persoan─â de contact UEFISCDI:
Domnica Coteţ
E-mail: domnica.cotet@uefiscdi.ro
Telefon: 021 302 38 80

12. V─â inform─âm c─â a fost lansat Ghidul Aplicantului varianta 2018, ├«n vederea elabor─ârii ┼či depunerii propunerilor de sub-proiecte ├«n cadrul Schemei de granturi pentru universit─â┼úi, finan┼úate prin Proiectul privind ├Änv─â┼ú─âm├óntul Secundar ROSE.

Propunerile de sub-proiecte vor fi transmise prin e-mail, la adresa┬áevaluare.sgu@pmu.ro, p├ón─â la datele limit─â men┼úionate ├«n Ghidul Aplicantului, Anexa 2 ÔÇô Calendar de derulare a rundelor de granturi, astfel:

 • Schema de Granturi Competitive pentru Centre de ├«nv─â╚Ťare 19 noiembrie 2018;
 • Schema de Granturi Competitive pentru Programe de var─â de tip punte 21 ianuarie 2019;
 • Schema de Granturi Necompetitive 1 aprilie 2019.

Pentru orice informatii suplimentare va rugam sa contactati Echipa UMPFE

13. Proiecte de mobilitate pentru tineri cercetători din diaspora - 20.11.2018

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 20 noiembrie 2018, ora 16.00;

14. Proiecte de mobilitate pentru cercetători cu experienţă din diaspora - 20.11.2018

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 20 noiembrie 2018, ora 16.00.

15. COMPETIŢIE DESCHISĂ PREMIEREA REZULTATELOR CERCETĂRII - ARTICOLE PUBLICATE ÎN ANUL 2018 - 29.11.2018

A fost deschis apelul pentru PREMIEREA ARTICOLELOR PUBLICATE ÎN ANUL 2018.

Competi┼úia se adreseaz─â cercet─âtorilor afilia╚Ťi unor institu╚Ťii din Rom├ónia, autori de articole ╚Ötiin╚Ťifice publicate ├«n reviste indexate de Clarivate Analytics ├«n Science Citation Index Expanded (ÔÇ×ScienceÔÇŁ), Social Sciences Citation Index (ÔÇ×Social SciencesÔÇŁ) sau Arts & Humanities Citation Index (ÔÇ×Arts & HumanitiesÔÇŁ).

Cererile de premiere se depun prin intermediul platformei on-line https://uefiscdi-direct.ro [2], nefiind necesară depunerea și în format tipărit.

Detalii privind depunerea cererilor de premiere sunt disponibile la adresa: https://uefiscdi.ro/premierea-rezultatelor-cercetarii-articole [3].

Pentru premiile acordate din bugetul anului 2018 se primesc cereri de finanţare în regim continuu, până la data de 29 NOIEMBRIE 2018, ORA 16:00.

Se evaluează doar cererile de finanţare care se regăsesc pe platforma de depunere on-line cu starea "finalizat".

PERSOAN─é DE CONTACT UEFISCDI:
Lioara Dobroiu
E-mail: lioara.dobroiu@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 80 530

16. Premierea rezultatelor cercet─ârii - Brevete - 15.12.2018

Pentru premiile acordate din bugetul anului 2018 se primesc cereri de premiere în regim continuu, până la data de 15 decembrie 2018, ora 16:00;

 • Cererile de finan┼úare se depun, prin intermediul platformei online www.uefiscdi-direct.ro, nefiind necesar─â depunerea ┼či ├«n format tip─ârit. Platforma va fi disponibil─â conform calendarului men┼úionat ├«n pagina fiec─ârui instrument de finan┼úare.
TOP