Prof. univ. | Arsene Andreea-Letitia | titular |
Asist. univ. | Nedea Marina Ionela | determinat |
Microbiologia Farmaceutică a fost de la începuturi parte integrată a învăţământului farmaceutic românesc, din vremuri în care microbii au fost recunoscuţi ca factori critici în evoluţia vitalităţii, iar antibioticele au devenit salvatoare ale acesteia. Incet, dar sigur, industria farmaceutică s-a dezvoltat, având în centru progresul pe direcţii de antibioterapie, parazitoterapie, dezvoltare de medicamente antivirale şi anti-micotice, bazate pe cercetări şi descoperiri în domeniul mecanismelor de acţiune/interacţiune bacterian-viral- micotic-umană.
In prezent, Microbiologia Farmaceutică a Facultăţii de Farmacie din Bucureşti, alăturată Disciplinelor de Microbiologie a Facultăţilor de Farmacie din Londra, Stanford, Oxford, Yale, Harvard, este o disciplină efervescentă la nivel mondial, pentru că fiecare produs farmaceutic eliberat în piaţă trebuie să fi trecut probele de “Control al Impurităţilor Microbiologice Farmaceutice”, ceea ce presupune, control al încărcăturii bacteriene, virale, micotice, pirogene, prionice.
In plus, Microbiologia Farmaceutică este parte integrată a sistemelor internaţionale de monitorizare privind rezistenţa la antibiotice, căci mediul academic are acces la informaţii internaţionale/naţionale utile în acest sens.
Microbiologia Farmaceutică, Disciplină a Facultăţii de Farmacie Bucureşti, spre deosebire de alte discipline medical-farmaceutice de profil, pregăteşte farmacişti români, discipoli în provocarea medical-farmaceutică oferită de sistemul naţional de sănătate, dar mai ales în provocările internaţionale în acest sens.
Microbiologia Farmaceutică din cadrul Facultăţii de Farmacie, Bucureşti, pregăteşte specialişti cu expertiză în domeniul dezvoltării farmaceutice, farmacişti de excelenţă pentru sinteza, controlul şi monitorizarea medicaţiei antibacterine, antivirale, anti-parazitare sau anti-micotice.
Nu trebuie neglijat faptul că farmaciştii români sunt cei care oferă consiliere farmacoterapeutică sau vaccino- prevenţie, pentru cei care calătoresc în ţări în care anumite boli continental-regionale pot deveni o problemă existenţială.
Cursul de Microbiologie Farmaceutică – 2 ore curs, 2 ore
Laborator Practic – cu studenţii anului II Farmacie, UMF “Carol Davila”, Bucureşti.
Cursul şi Lucrările Practice se desfăşoară în“tandem”.
Sunt descise principalele microorganisme patogene/condiţionat patogene/saprofite, conform recomandărilor EMA/ FDA/8th EurPh/ USP 40–NF 35 ; se descriu patogeniile, precum şi principalele (cele cunoscute) mecanisme patogene, conform recomandărilor EMA/ FDA/8th EurPh/ USP 40–NF 35 ; se prezintă resursele terapeutice actuale; conform EMA/ FDA/8th EurPh/ USP 40–NF 35 ;
Toate informaţiile se găsesc la avizierul Facultăţii de Farmacie Bucureşti
Toate informaţiile se găsesc la avizierul Facultăţii de Farmacie Bucureşti
Toate informaţiile se găsesc la avizierul Facultăţii de Farmacie Bucureşti