Disciplina Protetica Dentara Fixa si Ocluzologie

Prof. Univ. Petre Alexandru-Eugen titular
Conf. Univ. Bodnar Cristina titular
Conf. Univ. Drafta Sergiu titular
Sef Lucrari Milicescu Stefan titular
Sef Lucrari Macris Andrei titular
Sef Lucrari Oancea Luminita titular
Sef Lucrari Pantea Mihaela titular
Asist. Univ. Gagiu Catalin titular
Asist. Univ. Smarandache Andreea-Maria titular
Asist. Univ. Radulescu Sergiu Alexandru titular
Asist. Univ. Ionescu Cornel Ionut determinat
Asist. Univ. Spinu Tudor Claudiu titular
Asist. Univ. Ion George titular

Activitatea medicală stă la baza activității profesionale medicale a cadrelor didactice care activează în cadrul disciplinei. Aceasta cuprinde:

  • tratamentul simplu și complex al pacienților cu diferite forme de edentații, atât prin proteze fixe pe dinți naturali, pe implante, cât și protezarea mobilă cu sprijin exclusiv mucozal, mixt sau supraprotezare pe implante;
  • tratamentul disfuncțiilor ocluzale și ale afecțiunilor secundare produse de acestea;
  • tratamentele preprotetice – chirurgicale dento-alveolare, endodontice, parodontale sau ortodontice – inserarea implantelor endoosoase – în limitele specializărilor suplimentare ale medicilor și ale cadrelor didactice care le execută sau care le supervizează;
  • tratamentul sindroamelor algo-disfuncționale din sfera cervico-facială, prin colaborare cu specialitățile din sferele de interes;
  • îndrumarea și supervizarea în ceea ce privește activitatea medicală a medicilor rezidenți de protetică dentară și a medicilor rezidenți în alte specialități care desfășoară stagii clinice în cadrul disciplinei.

This is a sample text. You can click on it to edit it inline or open the element options to access additional options for this element.

Activitatea de educare este activitatea principală care se desfășoară în cadrul disciplinei. Activitate didactică – cursuri de zi, cursuri opționale, cercuri de cercetare, stagii clinice – cu studenții anilor III și IV.

Activitate didactică – cursuri și consultații – cu medicii rezidenți, anii I-III.

Activitate cu studenții colegiului de tehnică dentară.

În activitatea de cercetare sunt implicate toate cadrele didactice ale disciplinei, fiind atrași, în limitele competențelor și a nivelului de pregătire, atât studenții, cât și medicii rezidenți. Cercetarea are loc la nivelul diciplinei, dar există colaborări cu alte cadre didactice sau discipline din cadrul U.M.F. ”Carol Davila” din București (din alte specialități). De asemenea, colaborările au fost extinse și sunt prognozate colaborări și cu alte discipline ale universităților românești și străine.

  • Protetica pe implante
  • Estetica dentară
  • Digitalizarea procesului de obținere a lucrărilor protetice
TOP