Apeluri cercetare inchise

WORKSHOP CARBON CAPTURE AND STORAGE 20.06.2018

În data de 20 IUNIE 2018, UEFISCDI va organiza, în Bucureşti, un workshop dedicat tematicii CARBON CAPTURE AND STORAGE (CCS). Evenimentul este organizat în cadrul Programului "Cercetare", finanţat din Granturile SEE şi Norvegiene, componenta Relaţii Bilaterale.

Discuţiile vor fi axate pe experienţa cercetătorilor români şi norvegieni în proiecte CCS finanţate la nivel european precum ACT [8] – "Accelerating CCS Technologies", dar şi pe posibilităţile pe care le au de a dezvolta noi proiecte în cadrul competiţiilor asociate Granturilor SEE şi Norvegiene.

Pe lista invitaţilor se regăsesc specialişti în domeniu din România, Norvegia, Cehia şi Islanda.

Participarea la eveniment se face în baza unei înregistrări la adriana.rotar@uefiscdi.ro sau nicoleta.dumitrache@uefiscdi.ro până la data de 15 IUNIE 2018.

PERSOANE DE CONTACT UEFISCDI:
Adriana Rotar
E-mail: adriana.rotar@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 80 567 / 0740 088 201

Nicoleta Dumitrache
E-mail: nicoleta.dumitrache@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 23 886

CHESTIONAR PRIVIND MOBILITATEA CERCETĂTORILOR LA NIVEL INTERNAŢIONAL - 15.06.2018

German Academic Exchange Service (DAAD) [15] şi Research in Germany [16] realizează un studiu la nivel internaţional privind MOBILITATEA CERCETĂTORILOR.

Obiectivul studiului constă în obţinerea de date privind nevoile și sursele de informare ale cercetătorilor, precum și comportamentul acestora în ceea ce priveşte mobilitatea.

CHESTIONARUL poate fi accesat la adresa: https://survey.prognos.com/index.php/373859?lang=en [17]

Detalii privind procedura, grupul ţintă sunt disponibile aici [18].

Cei interesaţi de rezultatele studiului se pot înregistra la https://ssl.daad.de/limesurvey/269452/lang-de [19].

TERMENUL LIMITĂ pentru completarea formularului este 15 IUNIE 2018

EVENIMENT DE INFORMARE PUBLICĂ (INFO DAY) - PROGRAM CERCETARE - GRANTURI SEE 12.06.2018

În vederea prezentării pachetului de informaţii, a ghidului aplicantului/evaluatorului şi a instrucţiunilor privind depunerea propunerilor de proiecte în cadrul primei competiţii pentru Proiecte colaborative de cercetare [2] asociată "Programului Cercetare" [3] din cadrul Granturilor SEE [4], UEFISCDI va organiza, în data de 12 IUNIE 2018, la Bucureşti, un EVENIMENT DE INFORMARE PUBLICĂ (INFO DAY). Evenimentul se va desfăşura în intervalul orar 10:00 – 12:30, în AULA MAGNA a ACADEMIEI DE STUDII ECONOMICE (Piaţa Romană nr. 6, Sector 1, Bucureşti).

Prin Memorandumurile de Înţelegere privind Implementarea Mecanismelor Financiare SEE şi Norvegian încheiate între Statele Donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi România, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a fost desemnată coordonatorul Programului „Cercetare” (Operator de Program).

În luna aprilie a fost lansată prima competiţie pentru „PROIECTE COLABORATIVE DE CERCETARE” asociată acestui program. Competiţia urmăreşte susţinerea cooperării între cercetătorii din România şi Statele Donatoare şi, deopotrivă, stimularea participării cercetătorilor români în competiţiile europene pentru finanţarea cercetării, având un buget de 16.312.500 euro. Detalii privind această competiţie găsiţi la adresa:: https://uefiscdi.ro/eea-grants-proiecte-colaborative-de-cercetare [1]

Pentru promovarea competiţiei în rândul cercetătorilor, UEFISCDI va organiza, în data de 12 IUNIE 2018, în Bucureşti, un EVENIMENT DE INFORMARE PUBLICĂ (INFO DAY). Discuţiile din cadrul evenimentului vor avea la bază pachetul de informaţii asociat competiţiei, ghidul aplicantului, ghidul evaluatorului, modalitatea de utilizare platformă depunere/brokerage.

Ţinând cont de faptul că acest eveniment vine în sprijinul cercetătorilor care intenţionează să participe la această competiţie, iar dvs., prin activitatea pe care o desfăşuraţi la nivelul departamentului CDI pe care îl coordonaţi, acordaţi suportul logistic şi administrativ necesar depunerii şi implementarii proiectelor, vă adresăm invitaţia de a lua parte la acest eveniment. Totodată vă rugăm să aveţi amabilitatea de a-l disemina în rândul cercetătorilor din universitatea dvs. Participarea la eveniment se face în limita locurilor disponibile, în baza înregistrării, online aici: https://eea.brokerage.uefiscdi-direct.ro/registration-2018%20 [2]

Detalii în permanenţă actualizate despre eveniment găsiţi la adresa: https://uefiscdi.ro/news-eveniment-de

AGENDA este disponibilă aici [5].

PARTICIPAREA LA EVENIMENT se face în limita locurilor disponibile, ÎN BAZA ÎNREGISTRĂRII, online aici [6].

Limba în care se va desfăşura evenimentul va fi limba română, fiind asigurată traducere simultană pentru participanţii din străinătate. Pentru a veni în sprijinul celor care nu pot ajunge la eveniment, va exista „live streaming” (transmisiune live), cu posibilitatea de a interveni „în direct” în timpul sesiunii de discuţii. Evenimentul va putea fi urmărit la adresa: http://live.distinct.ro/live_cs/ [7]

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Adriana Rotar
E-mail: adriana.rotar@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 80 567 / 0740 088 201

OPORTUNITĂȚI DE INFORMARE ONLINE CU OCAZIA LANSĂRII NOULUI APEL SMART ENERGY SYSTEMS - 23.05.2018

Pe 23 mai 2018, în cadrul Nordic Clean Energy Week [10], la Malmö, a avut loc lansarea noului apel ERA-NET REGSYS+, continuarea inițiativei Smart Grids Plus [11]. Cu un buget de peste 30 de milioane de euro, acest nou apel își propune să lărgească spectrul de acțiune și să finanțeze proiecte de cercetare care contribuie la integrarea sistemelor energetice inteligente regionale la nivel european.

Mai multe informații despre calendarul apelului și tematică, găsiți pe site-ul https://www.eranet-smartenergysystems.eu/Calls/Regsys_Calls/RegSYS_Joint_Call_2018[12].

Pentru condițiile de eligibilitate națională, accesați pagina dedicată din site-ul UEFISCDI, aici [13].

Pentru pregătirea viitorilor aplicanți și detalii referitoare la procesul de depunere pre-propuneri și propuneri proiecte, echipa Smart Energy Systems (SES) organizează 3 sesiuni de informare online (webinars), cu durata de o oră, în zilele de 14 IUNIE, 12 IULIE ȘI 23 AUGUST 2018.

Toți cei interesați de acest nou apel, sunt invitați să se înregistreze online pe site-ul inițiativei: aici [14].

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Elena Simion
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

Competiţie cooperare bilaterală România – Republica Populară Chineză - deadline 31.03.2018

A fost lansat apelul comun România – Republica Populară Chineză pentru competiţia de proiecte de mobilitate. Depunerea propunerilor de proiecte se face într-o singură etapă, până la data de 31 martie 2018, ora 16:00, utilizându-se platforma www.uefiscdi-direct.ro.

Textul apelului este disponibil la adresa: https://uefiscdi.ro/proiecte-mobilitati.

Persoană de contact UEFISCDI:
Adriana Niţu
E-mail: adriana.nitu@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 80 581

Inscrieri FameLab – cea mai importantă competiție internațională de comunicare a științei - deadline 01.04.2018

Aflată la a zecea ediție în România, competiția FameLab se adresează tinerilor cu vârsta între 21 și 40 de ani care studiază sau lucrează în domeniul ingineriei, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii. Participanții trebuie să aibă abilități de prezentare și un nivel avansat de limba engleză.

Înscrierea la FameLab se poate face online, până pe 1 aprilie 2018, cu o prezentare video, sau prin participarea la una dintre preselecțiile regionale din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara. Calendarul preselecţiilor este disponibil aici.

Înscrierile se fac prin completarea formularului online de pe website-ul British Council. Concurenții selectați în urma etapelor regionale vor participa în finala națională din luna mai.

În România, proiectul este sprijinit de UEFISCDI, Editura Humanitas, Asociația Secular-Umanistă din România și de universitățile partenere în etapele regionale, precum și de partenerii media Radio România Cultural și Revista „Știință și Tehnică”.

Pentru mai multe informații despre desfășurarea concursului în România și pentru înscrieri, vă rugăm să accesați website-ul British Council: www.britishcouncil.ro/famelab.

APEL PROIECT SUSCROP COFUND - deadline 04.04.2018

Pentru a îmbunătăți sustenabilitatea și reziliența producției agricole în cadrul Spațiului European de Cercetare (ERA), membrii consorţiului SusCrop anunţă lansarea primului apel de proiecte transnaţionale.

Textul apelului este disponibil în pagina proiectului: https://www.suscrop.eu/call1 .

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este: 4 APRILIE 2018, ORA 13:00 (CET).

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Adrian Asănică
E-mail: adrian.asanica@uefiscdi.ro
Telefon: +40 744450011

APEL PERMED 2018 - deadline 10.04.2018

A fost lansat primul apel transnaţional, în cadrul proiectului „ERA-NET COFUND ON PERSONALISED MEDICINE – PERMED”, care urmăreşte sprijinirea şi încurajarea proiectelor de cercetare translațională, prin combinarea cercetării preclinice și/sau clinice cu componente computaționale.

Textul apelului este disponibil în pagina proiectului: https://uefiscdi.ro/permed

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este: 10 APRILIE 2018, ORA 17:00 (CET).

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Mihaela Manole
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 23 863

NOTA DE  INFORMARE COMPETITIE GRANT CERCETARE - BIOSINTEX

APEL MANUNET III 2018

Apelul din acest an pentru propuneri de proiecte „ERA-NET ON ADVANCED MANUFACTURING TECHNOLOGIES - MANUNET III” este direcționat către proiecte transnaționale de cercetare și dezvoltare orientate spre procese de fabricație cu aplicații și risc ridicat. Propunerile de proiecte trebuie să demonstreze: orientarea către piață, participarea activă a întreprinderilor, aplicarea și utilizarea practică a tehnologiilor de fabricație, expertiza partenerilor din propuneri în domeniile de competență declarate, valoarea adaugată prin cooperare transnațională, scala de impact și poziționare în piață a solicitanților, gradul ridicat de inovare.

Textul apelului este disponibil în pagina proiectului: https://uefiscdi.ro/manunet-iii [2].

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este: 23 MARTIE 2018, ORA 17:00 (CET).

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Nicoleta Dumitrache
E-mail: nicoleta.dumitrache@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 23 886

1ST REGIONAL INNOHPC WORKSHOP

În cadrul proiectului HIGH-PERFORMANCE COMPUTING FOR EFFECTIVE INNOVATION IN THE DANUBE REGION (INNOHPC [5]), UEFISCDI împreună cu parteneri din alte zece state din Regiunea Dunării, organizează 1st Regional InnoHPC Workshop [6], ce face parte dintr-o serie de patru workshopuri interregionale dedicate dezbaterii potențialului HPC pentru transformarea digitală a sectoarelor de electronică și automotive.

Evenimentul va avea loc în Linz, Austria, pe 22 FEBRUARIE 2018, la Courtyard by Marriott Linz, în intervalul orar 9.00-15.00.

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, în baza unei înregistrări prealabile online, aici [7].

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Raluca Săftescu
E-mail: raluca.saftescu@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

FOLLOW-UP EVENIMENT DE LANSARE A RAPORTULUI „START-UPS, SCALE-UPS AND ENTREPRENEURSHIP IN ROMANIA. SPECIFIC SUPPORT TO ROMANIA UNDER THE HORIZON 2020 POLICY SUPPORT FACILITY”

Evenimentul de lansare a raportului „START-UPS, SCALE-UPS AND ENTREPRENEURSHIP IN ROMANIA. SPECIFIC SUPPORT TO ROMANIA UNDER THE HORIZON 2020 POLICY SUPPORT FACILITY” a avut loc în data de 31 ianuarie 2018, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România. Întâlnirea a fost dedicată atât autorităților implicate în elaborarea și implementarea politicilor de cercetare, dezvoltare și inovare, cât și reprezentanților mediului antreprenorial inovativ și tuturor celor interesați de acest domeniu. În cadrul evenimentului au fost prezentate și dezbătute concluziile și recomandările privind modul de îmbunătățire a cadrului de politici și măsuri necesare pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc.

Prezentările din cadrul evenimentului şi forma finală a raportului sunt disponibile online, accesând: https://uefiscdi.ro/news-eveniment-de-lansare-a-raportului-start-ups-scale-ups-and-entrepreneurship-in-romania [8].

PERSOANE DE CONTACT UEFISCDI:
Raluca Săftescu
E-mail: raluca.saftescu@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

Elena Simion
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

Links:
------
[1] http://uefiscdi.gov.ro
[2] https://uefiscdi.ro/manunet-iii
[3] https://uefiscdi.ro/permed
[4] https://jpi-urbaneurope.eu/event-calendar/agora-strategic-dialogue/
[5] https://uefiscdi.ro/innohpc-high-performance-computing-for-effective-innovation-in-the-danube-region
[6] https://uefiscdi.ro/news-1st-regional-innohpc-workshop
[7] https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIMgp8JSTIK9gtVUlsBzcdngKWOxuHVlxognJ7fwKHdATYfA/viewform
[8] https://uefiscdi.ro/news-eveniment-de-lansare-a-raportului-start-ups-scale-ups-and-entrepreneurship-in-romania

APEL DESCHIS PROIECT E-RARE 3 COFUND

În cadrul proiectului E-rare 3 Cofund a fost lansat apelul 2018. Scopul apelului constă în încurajarea cercetătorilor din ţările semnatare ale consorţiului E-rare 3 de a stabili şi consolida colaborări prin intermediul proiectelor de cercetare interdisciplinară. Pre-propunerile depuse în cadrul acestui apel trebuie să abordeze o temă ce vizează un grup de boli rare sau o singură boală rară (conform definiției europene - boala ce afectează nu mai mult de 5 din 10.000 de persoane din Comunitatea Europeană, statele asociate și Canada).

Textul apelului este disponibil în pagina proiectului: http://www.erare.eu/joint-call/10th-joint-call-european-research-projects-rare-diseases-jtc-2018 [3].

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este: 6 FEBRUARIE 2018, ORA 17:00 (CET).

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Nicoleta Dumitrache
E-mail: nicoleta.dumitrache@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 23 886

APEL DESCHIS PROIECT NEURON COFUND

A fost lansat apelul 2018 în cadrul proiectului NEURON ERA-NET Cofund [4]. Acesta urmăreşte facilitarea proiectelor de cercetare transnaţionale, care să abordeze aspecte importante legate de sănătatea și tulburările mintale.

Textul apelului este disponibil în pagina proiectului: http://www.neuron-eranet.eu/en/776.php [5].

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este: 8 MARTIE 2018, ORA 14:00 (CET).

PERSOANĂ DE CONTACT UEFISCDI:
Mihaela Manole
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 23 863

EVENIMENT DE LANSARE A RAPORTULUI „START-UPS, SCALE-UPS AND ENTREPRENEURSHIP IN ROMANIA. SPECIFIC SUPPORT TO ROMANIA UNDER THE HORIZON 2020 POLICY SUPPORT FACILITY”

România, prin UEFISCDI, a beneficiat de sprijinul oferit de Comisia Europeană, prin instrumentul H2020 Policy Support Facility, pentru recomandări privind dezvoltarea ecosistemului de inovare şi antreprenoriat. În perioada octombrie 2016 - februarie 2017, un grup format din experți ai Comisiei Europene și specialiști independenți din Finlanda, Franța, Polonia și Portugalia a efectuat două vizite de lucru la București, pentru a discuta cu autoritățile implicate în elaborarea și implementarea politicilor de cercetare, dezvoltare și inovare și cu reprezentanți ai mediului antreprenorial.

În luna iunie 2017, Comisia Europeană a finalizat raportul „START-UPS, SCALE-UPS AND ENTREPRENEURSHIP IN ROMANIA. SPECIFIC SUPPORT TO ROMANIA UNDER THE HORIZON 2020 POLICY SUPPORT FACILITY” ce cuprinde o serie de recomandări privind dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc. Acesta va fi LANSAT în data de 31 IANUARIE 2018, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România ( Str. Vasile Lascăr, Nr. 31, București), în intervalul orar 10:00 - 13:30. În cadrul evenimentului se vor prezenta și dezbate concluziile și recomandările privind modul de îmbunătățire a cadrului de politici și măsuri necesare pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, în baza unei ÎNREGISTRĂRI prealabile, aici [7]

PERSOANE DE CONTACT UEFISCDI:
Elena Simion
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

Raluca Săftescu
E-mail: raluca.saftescu@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 71 993

TOP