CNFIS-FDI-2023-F-0720 - Optimizarea mecanismelor instituționale de corelare a ofertei educaționale cu cererea pieței muncii pentru o carieră de succes în domeniul Sănătate

Titlu Proiect: Optimizarea mecanismelor instituționale de corelare a ofertei educaționale cu cererea pieței muncii pentru o carieră de succes în domeniul Sănătate

Proiect nr.: CNFIS-FDI-2023-F-0720

Acronim: GenResCom II

Domeniul vizat: 7. Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră

Perioada de desfășurare: 27.03 - 15.12.2023

Sursa de finanțare: Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2023

Buget ME (LEI): 175.000,00

Director de proiect: Conf. Univ. Dr. Bruno Velescu

Scopul proiectului: Consolidarea Direcțiilor strategice de dezvoltare instituțională (DS1;DS5;DS9;https://umfcd.ro/despre-umfcd/biroul-rectorului/plan-strategic-de-dezvoltare-institutionala-2021-2028) în corelație cu politicile naționale din învățământul superior pentru poziționarea UMFCD ca factor de dezvoltare socio-economică: formator de resursă umană cu competențe actualizate nevoilor din piața muncii

Obiectivele proiectului:

  • O1. Consolidarea parteneriatelor dintre UMFCD și mediul socio-economic. Prin acest obiectiv se urmărește demararea unor discuții, pe bază de acorduri de colaborare, cu angajatori din domeniul Sănătate cu interes în noile tendințe de dezvoltare tehnologică. În acest fel se urmărește identificarea unor competențe noi necesare creșterii competitivității pieței muncii.
  • O2. Orientarea studenților către cariera de cercetător. Prin acest obiectiv se urmărește creșterea atractivității carierei de cercetător în domeniul Sănătate, prin inițierea unui program de shadowing, care visează valorificarea abilităților dobândite de către studenți și orientarea acestora spre cercetare. Suplimentar în cadrul acestui obiectiv se va evalua parcursul profesional al studenților UMFCD, prin intermediul Centrul de Consiliere Psihologică, Educațională și Profesională, printr-o o analiză obiectivă asupra competențelor dobândite și cariera vizată.
  • O3. Corelarea competențelor absolvenților UMFCD din domeniul Sănătate cu cerințele mediului socio-economic. Prin acest obiectiv se urmărește consultarea actorilor principali din domeniul Sănătate cu privire la competențele resursei umane implicate în activități specifice domeniului precum și la activitățile de orientare in carieră în vederea creșterii competitivității.
  • O4. Actualizarea competențelor furnizate de UMFCD în funcție de nevoile identificate pe piața muncii, identificate la nivel instituțional. Prin acest obiectiv se urmărește ca la nivel instituțional să se consolideze infrastructura necesară formării de resursă umană înalt competentă în domeniul Sănătate.

Realizarea acestor obiective, la nivelul proiectului, urmărește creșterea adaptabilității instituționale la dinamica mediului socio-economic și va consolida misiunea UMFCD de a genera și transfera cunoaștere către societate în domeniul Sănătate contribuind în acest fel la formarea de resursă umană înalt calificată.

TOP