Cadrele didactice universitare ale colectivului academic activează în diverse specialități medicale, putând să ofere studenților anului I o abordare complexă asupra mecanismelor și proceselor fiziologice din organism, asociind actului didactic o perspectivă orientată pe patologie și pacient, avand corespondență clinică siaplicabilitate practică.
Disciplina Fiziologie I beneficiază de 9 laboratoare și un amfiteatru cu 60 locuri, în care se desfășoară în mod curent activitatea de predare, folosind, după caz, aparatură electronică de suport, cum ar fi: videoproiectoare, televizoare, laptopuri, etc.
Curicula studenților anului I (predare în limba română și engleză), include fiziologia echilibrului hidro-electrolitic, a sistemului digestiv,a sistemului endocrinși a metabolismului bazal și energetic. Dezvoltarea acestor subiecte se realizeazăpe larg, la cursuri și lucrări practice, pe baza programei analitice a anului în curs. În desfasurarea activității didactice se folosesc manualele elaborate de colectivul academic al disciplinei (note de curs, ghiduri de lucrări practice, culegere de întrebari cu raspunsuri multiple), materialeleelaborate și actualizate de membrii colectivului (filme, prezentări powerpoint, programe de simulare pe calculator) precum și bibliografia naționalăși internațională de ultimă oră.
În cadrul Disciplinei Fiziologie I se desfășoară un curs opțional, Fiziologia Vârstnicului, ce se adresează studenților anului IV, și tratează teme actuale în privința îmbătrânirii fiziologice și identificarea cu exactitate a momentului tranziției potențiale către boală, ce permite tratamentul prompt cu creșterea speranței și calității vieții.
De asemenea, în cadrul Disciplinei Fiziologie I este organizat un cerc științific studențesc, cu scopul de a dezvolta abilităţile studenţilor în utilizarea metodologiile de cercetare în domeniul stiintelor medicale. Cele două laboratoare de cercetare ale disciplinei sunt dotate cu următoarele categorii de aparate: cardiograf de impedanță, electrocardiograf, spirometre, analizoare semiautomate, balanțe și cântare de precizie, PC-uri dotate cu software-uri dedicate utilizării aparaturii de mai sus. Logistica studiilor de cercetare este asigurată de Disciplina Fiziologie I, folosind aparatura achiziţionată în cadrul proiectului POSDRU 156/1.2/G/141745;”Aplicarea metodologiei de cercetare ştiinţifică în domeniul ştiinţelor medicale”.
Curs optional "Fiziologia varstnicului" 2018/2019: