În perioada 5 – 7 Aprilie a avut loc la Poiana Brașov cea de-a 40-a Adunare Generală a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), eveniment la care au participat delegațiile celor 11 asociații studențești membre, precum și membri ai FASFR – Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, ASRM – Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF și LSUVVG – Liga Studenților din Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Discuțiile si activitățile desfășurate pe parcursul celor trei zile au urmărit atât consolidarea direcțiilor de dezvoltare ale Federației, stabilite la începutul acestui mandat, cât și evaluarea activităților centrelor locale și facilitarea comunicării eficiente între asociații.
Astfel, au fost organizate sesiuni de lucru, 4 dintre ele fiind coordonate de voluntari ai SSMB, pe departamentele de Educație Medicală, Sănătate Publică, Drepturile Omului, Sănătate a Reproducerii și Schimburi de Experiență Profesionale și de Cercetare, training-uri de Fundraising, decision management și două ședințe plenare.
Pe parcursul sesiunilor de lucru au fost dezbătute teme de interes pentru fiecare departament și modalități de dezvoltare de noi proiecte, iar training-urile au avut rolul de a aduce noi idei și perspective în pregătirea studenților. Totodată, în cadrul ședințelor plenare au fost discutate și votate schimbări de regulament, aspecte ce țin de reorganizarea internă și a fost ales un nou coordonator al proiectului național interuniversitar de schimburi studențești TransMed. De asemenea, au fost analizate rezultatele fiecărei societăți studențești și s-au stabilit obiectivele de atins pentru restul mandatului.
SSMB ocupă în prezent 16 funcții în echipa națională a FASMR, dintre care 2 în Consiliul Director al acestuia și anume funcția de Președinte și Vicepreședinte pentru Relații Externe.
Despre SSMB
Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) este o organizație studențească, independentă, non-politică și non-guvernamentală ce reprezintă studenții mediciniști bucureșteni. Este oficial recunoscută ca atare de către autoritățile guvernamentale locale, regionale și centrale, precum și de alte organizații și instituții naționale și internaționale.
Despre UMF „Carol Davila”
În 1857 Carol Davila in ccolaborare cu Nicolae Kretzulescu înființează Şcoala Naţionala de Medicina şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină și farmacie din țară a fost, încă de la început, recunoscută în Franța și Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicați îndeplinirii misiunii instituției de formare și perfecționare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea științifică, spiritul și gândirea critică, membrii comunității academice se remarcă prin realizări de ordin profesional și social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universității au fost recunoscuți drept personalități ale lumii medicale românești și internaționale.