În urmă cu 6 luni, Centrul de Consiliere Psihologică, Educațională și Profesională din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București își propunea să abordeze unui aspect important al studenției, excluziunea socială la nivelul grupurilor de studenți. Astfel a luat naștere proiectul cu același nume, proiect ce a reunit o echipă multidisciplinară de medici, psihologi și studenți, toți determinați să facă un pas înspre identificarea și propunerea de bune practici în abordarea fenomenului.
Proiectul desfășurat în perioada iunie – noiembrie 2018 și a debutat prin înaintarea unui formular menit să realizeze o evaluare corespunzătoare a situației actuale a studenților din UMFCD. În urma obținerii datelor, activitatea de bază a fost reprezentată de 3 serii de ateliere de lucru ce au avut ca beneficiari studenți ai Universității din toți anii și de la toate specialitățile, cu scopul de a identifica și informa corespunzător toți studenții cu risc ridicat de excluziune și categoriile sub reprezentate în universitate. Atelierele s-au dovedit a fi de succes și utile pentru participanți, oferind soluții practice pentru rezolvarea nevoilor acestora într-un cadru relaxat și deschis.
Săptămâna aceasta, după încheierea tuturor activităților, finalul proiectului va fi marcat de un seminar deschis ce va reuni studenți, profesori și alți invitați din mediul universitar bucureștean. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 noiembrie 2018, începând cu orele 14:30 în Amfiteatrul Complexului Panduri din București.
Manager de proiect,
Alexandru Ștefănescu