52 de medici și ingineri vor concura pentru Marea Captură pe pista iazului Bila 2
Cu doar o săptămână înainte de începerea noului an universitar, cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și ale Universității POLITEHNICĂ din București se vor reuni într-o manifestare sportivă și recreativă – Universiada Pescarului – pe pista iazului Bila 2, din județul Giurgiu, competiția inițiată de către UMFCD, aflându-se la prima ediție.
Concursul, dotat cu premii în valoare de peste 3.000 de lei (constând în echipamente de pescuit) se va desfășura în sistem C&R (Catch & Release) și va aduna la standurile special amenajate, 52 de cadre didactice universitare (26 de echipe) pasionate de acest sport recreativ. Este de precizat faptul că, în perioada înscrierilor pentru Universiada Pescarului (1 septembrie-20 septembrie) numărul celor ce și-au manifestat dorința de a participa la această competiție a depășit cu mult cifra stabilită prin regulament, organizatorii lansând promisiunea extinderii acestei manifestări la următoarea ediție.
“În contextul în care Pandemia SARS CoV 2 a restrâns drastic activitățile de recreere, condiționând chiar și concediile de odihnă și, ținând cont de rolul definitoriu pe care îl are medicul în lupta și cu acest inamic invizibil COVID 19 consider că este binevenită o astfel de manifestare recreativă ce vine să descătușeze cumva starea de încordare cotidiană cu care medicii și cadrele noastre didactice s-au încărcat pe tot parcursul anului” a declarat Rectorul UMF “Carol Davila” din București, Prof. Dr. Viorel Jinga.
La rândul său, Rectorul Universității POLITEHNICĂ din București, Mihnea Costoiu a adăugat că:
„Salut o astfel de inițiativă într-un moment în care traversăm cu toții o etapă extrem de dificilă, în care pandemia COVID-19 a schimbat radical opțiunile și stilul de viață ale fiecăruia dintre noi, în care majoritatea activităților s-au translatat în mediul virtual, iar socializarea, de care oamenii au atât de multă nevoie, pare că devine treptat o parte a trecutului, context în care, o astfel de competiție sportivă cu rol recreativ, desfășurată în aer liber și care păstrează rigorile măsurilor de protecție, demonstrează, prin numărul mare al participanților înscriși, o nevoie accentuată de comunicare și totodată de detensionare și sper ca tensionată să rămână doar guta undițelor, iar marea captură să ia chipul relaxării și al bunei dispoziții.”
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Universitatea POLITEHNICĂ din București în parteneriat cu Clubul Sportiv APS și Administrația Pescăria Bila organizează în data de 24.09.2020, pe pista de pescuit a Iazului Bila 2, Competiția Sportivă – UNIVERSIADA PESCARULUI – Ediția I, eveniment dedicat cadrelor didactice universitare. Concursul, ce nu necesită taxă de înscriere sau alte taxe de participare va aduna concurenții la standuri la ora 8 dimineața, după ce în intervalul orar 7-8 vor avea loc tragerile la sorți pentru ocuparea pozițiilor fiecărei echipe pe pista de concurs.
“Este o mare onoare pentru noi să fim alături de medicii și inginerii pasionați de acest sport recreativ și practic, prin sprijinirea organizării acestui eveniment aducem împreună sănătatea și inovația de care, mai ales în această pandemie ce pare interminabilă, suntem condiționați în evoluție și protecție. Tuturor cadrelor didactice universitare le urăm un călduros bun venit la această primă ediție a Universiadei Pescarului și le dorim Fir Întins!” a precizat Președintele Clubului Sportiv APS, George Tomescu.
Din partea Organizatorilor participanții vor beneficia de cele 27 pontoane ale iazului Bila 2 pentru desfășurarea activităților de pescuit, 21 de saltele de recepție a peștilor, foișor pentru festivități. De asemenea, la fiecare ponton, pescarii vor găsi câte 3 kg de nadă (groundbait și boilies), nadă pentru cârlig, și câte 5 monturi pentru pescuitul crapului (2 cu plumb pentru pastă și 3 cu momitoare). Pescuitul se poate face atât cu nadă și monturile oferite de către organizator, cât și cu cele deținute de fiecare pescar. Clubul Sportiv APS va asigura personal de supraveghere și orice activitate de cântărire și eliberare a peștilor (inclusiv dotarea respectivă: cântare, saltele, trepiede etc.), precum și echipa de arbitri.
Detalii Concurs
Clasament:
Cantitate / Calitate din 5 pești
În caz de egalitate de puncte, departajarea se face după cantitate și, apoi, după cel mai mare pește.
Concursul începe Joi, 24 septembrie la ora 8:00 și se termină Joi, 24 septembrie la ora 16 (dacă o echipă este în drill, se mai acordă 15 minute pentru scoaterea peștelui).
Prezența pe baltă se face Joi, 24 septembrie la ora 6:30.
Ora 7.00 tragerea la sorți a standurilor. Ora 8:00 se va da startul competiției.
Se va pescui cu maxim 4 lansete la apă și maxim 2 lansete la apă folosite pentru markere. Se pot ține în stand oricâte lansete de rezervă pregătite de atac, încărcate, dar fără ca monturile să fie în apă. Se punctează următoarele specii: crapul comun, oglindă, ten (amur).
Se cântărește orice pește din speciile punctabile, cu greutatea mai mare de 1,5 kg.
Adresă Pistă de Concurs
https://goo.gl/maps/1AWzmdTKdq3yTL6g8
Site
https://www.baltacamineasca.ro/regulament-tarife-iazul-bila-2/
Premiile vor consta în echipamente de pescuit în valoare de:
Locul I – 1000 lei
Locul II – 800 lei
Locul III – 600 lei
Cea mai mare captură – 600 lei
Organizatori: Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Universitatea POLITEHNICĂ din București în parteneriat cu Clubul Sportiv APS și Pescăria Bila.
Sponsori: Arrow International, Bredent Medical și Vinarte.
Parteneri media: Agerpres și Societatea Română de Televiziune.
FIR ÎNTINS!