Scurt istoric al Facultăţii de Moașe și Asistență Medicală
Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală a fost înfiinţată în anul 2005, prin Hotărârea Guvernului Nr. 916/2005 privind structurile instituțiilor de învăţământ superior acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu şi a specializărilor din domeniile studiilor universitare de licenţă, devenind cea de a patra facultate a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, alături de tradiţionalele Facultăţi de Medicină, Medicină Dentară şi, respectiv, Farmacie.
În prezent, în cadrul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală funcționează patru specializări reacreditate de către ARACIS în anul 2023: Asistenţă medicală generală (4 ani), Moaşe (4 ani), Balneofiziokinetoterapie şi recuperare (3 ani), Tehnică dentară (3 ani), precum și programul de Asistenţă medicală generală (4 ani) autorizat începând cu 1 Oct. 2023 în cadrul extensiei universitare în Municipiul Ploiești. Pentru toate specializările Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală, forma de învăţământ este cu frecvenţă, iar absolvenţii dobândesc diplomă de licenţă (diplomă de studii superioare, nivel 6 C.E.C.) în urma absolvirii cursurilor şi promovării examenului de licenţă.
Menţionăm şi faptul că profesiile de moaşă, respectiv asistent medical generalist (cu patru ani de studii), sunt reglementate la nivelul Uniunii Europene, beneficiind de recunoaşterea automată a diplomei de licenţă dobândită la UMF „Carol Davila” în toate ţările membre UE, conform prevederilor Directivei europene Nr. 2005/36/CE.
De la înfiinţare, Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală a înmatriculat studenţi, în fiecare an universitar, prin concurs de admitere.
Având în vedere atât tradiţia Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, renumele internaţional de care se bucură, calitatea cadrelor didactice şi a condiţiilor de pregătire a studenţilor, precum şi adresabilitatea crescută către specializările oferite de Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, avem convingerea că această facultate a universităţii noastre se va dezvolta în continuare, în acord cu prevederile legislaţiei naţionale, cartei universitare, reglementărilor curriculare europene şi cu cerinţele pieţei muncii.